Afaceri

articolul anterior articolul urmator

Yves Rocher a cumpărat un lanţ de magazine de cosmetice din România

0
24 Feb 2020 14:37:50
Autor: Afrodita Cicovschi

Yves Rocher a preluat un lanţ de magazine de cosmetice din România, prezent în opt mari oraşe, tranzacţia fiind deja aprobată de Consiliul Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania franceză Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher a preluat Sabon Holdings SRL.
 
Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher este societatea-mamă a Grupului Rocher, prezent în numeroase ţări în sectoarele produselor cosmetice, textile-îmbrăcăminte, articole de uz casnic şi produse de nutriţie (sănătate). În ceea ce priveşte produsele cosmetice, Grupul Rocher produce şi vinde o gamă largă de produse cosmetice destinate publicului larg, care include produse pentru îngrijirea feţei şi a corpului, îngrijirea părului, parfumuri, produse de machiaj şi articole de toaletă.
 
Mărcile de produse cosmetice ale Grupului Rocher, prezente în România, sunt Yves Rocher, Sabon, Flormar, Stanhome, Kiotis şi Docteur Pierre Ricaud.
 
Sabon Holdings S.R.L are ca obiect principal de activitate vânzarea cu amănuntul prin magazine a produselor cosmetice şi, în secundar, vânzarea articolelor de uz casnic. Sabon România vinde numai produse sub marca Sabon, atât prin intermediul celor 17 magazine fizice dedicate, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Sibiu, precum şi on-line.
 
În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii