Articol publicitar

Zidăria din BCA – soluţie economică, ecologică şi sustenabilă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Betonul celular autoclavizat, pe care suntem siguri că îl ştii sub numele de BCA, este un material din ce în ce mai utilizat în domeniul construcţiei, indiferent dacă discutăm despre imobile de locuit sau despre clădiri comerciale sau cu spaţii de birouri.

Fă economie cu BCA!

Motivul pentru care el se află în topul opţiunilor constructorilor şi beneficiarilor deopotriva este acela că înglobează toate calităţile unui material de construcţie modern, fiind în acelaşi timp şi un material economic. Bineînteles, partea financiară nu primează atunci când discutăm despre o clădire, pentru ca importante sunt rezistenţa în timp şi la şocuri, iar pentru calitate este adesea necesară şi o investiţie pe măsură, însă economia este un plus pe care îl aduce BCA-ul, un avantaj între multe altele.

Dar cum te ajuta concret BCA-ul sa ai un cost mai mic de executie? Blocurile de BCA sunt usoare, astfel incat vei putea transporta materialul necesar intr-un singur drum. In acelasi timp, manuirea blocurilor din BCA este mai usoara decat in cazul utilizarii altor sisteme de zidarie, fapt ce duce la micsorarea timpului de lucru si la un cost mic al mainii de lucru. Nu vei avea nevoie nici de mult adeziv sau alte materiale adiacente, astfel incat vei reduce si aceste cheltuieli.

Insa nu este vorba numai despre economia la executie, deoarece cu BCA vei avea un consum mic si la energia necesara pentru incalzirea sau racirea incaperilor. Iarna, caldura este retinuta la interior, iar vara, in zilele toride, nu va fi nevoie sa stai in permanenta cu aerul conditionat pornit deoarece BCA-ul are o conductivitate termica scazuta pastrand la interior o temperatura constanta. Facturile tale vor fi mai mici si vei putea da banilor respectivi o alta destinatie, poate chiar o vancanta exotica.

Totodata, nu vei mai avea nevoie de inca un strat de material izolant, astfel ca ai parte de economii pe toate planurile, incepand cu drumul materialului pana la santier si inclusiv cat vei locui efectiv in casa construita cu BCA.

De partea naturii

In ultimii ani se vorbeste tot mai mult despre identificarea unor solutii pentru a proteja resursele naturale si pentru a realiza constructii rezistente, dar care sa nu afecteze mediul inconjurator.

BCA-ul este un material pentru producerea caruia se folosesc resurse aproape inepuizabile din natura - var, ciment, nisip, ghips si apa. De altfel, intr-un metru patrat de BCA doar 20 de procente este reprezentat de materia prima, restul de 80% fiind de fapt milioane de pori de aer. Tocmai aceasta compozitie il face un bun izolator termic si fonic.

Click aici pentru a afla mai multe detalii

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite