Bani

articolul anterior articolul urmator

Ai realizat un proiect european de succes? Înscrie-l în Gala Fondurilor Structurale!

0
14 Apr 2014 20:36:29
Autor: Dan Străuţ
Înscrierile încep din 10 mai
Înscrierile încep din 10 mai

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting Group lansează procesul de descoperire a proiectelor de succes finanţate prin fonduri europene şi de apreciere a eforturilor celor care le-au iniţiat şi implementat.

Identificarea proiectelor de succes va începe în luna mai 2014, odată cu startul seriei de conferinţe regionale.

Cele 7 conferinţe vor fi tot atâtea prilejuri de a descoperi, face cunoscut şi aplauda proiecte cu impact real, care schimbă percepţia asupra finanţărilor europene şi generează reacţii în lanţ.

Programul conferinţelor regionale de promovare

Conferinţele vor mai include discuţii deschise despre ceea ce s-a întâmplat în perioada 2007-2013, dezbateri referitoare la priorităţile fiecărei regiuni, precum şi discuţii referitoare la oportunităţile de finanţare existente pentru 2014-2020.

Conferinţele vor fi organizate după următorul program:
    10 mai, Braşov – regiunea Centru
    15 mai, Cluj Napoca – regiunea Nord-Vest
    3 iunie, Timişoara – regiunea Vest
    10 iunie, Bucureşti – regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Muntenia
    19 iunie, Craiova – regiunea Sud-Vest  Oltenia
    8 iulie Iaşi – regiunea Nord-Est
    15 iulie Constanţa – regiunea Sud-Est

Pe 9 decembrie, în cadrul Galei Fondurilor Structurale, vor fi apreciate cele mai bune proiecte finanţate din fonduri europene în perioada 2007-2013 în România, proiecte care au schimbat destine, au adus valoare adăugată comunităţilor şi sunt considerate exemple faine de către cei care au fost pozitiv afectaţi de către acestea.

Ce domenii sunt jurizate

Pentru a fi promovate în cadrul Galei, proiectele de succes vor trebui înscrise pentru jurizare. Organizaţiile care au implementat proiecte finanţate din fonduri europene sau surse alterntive (în cazul secţiunii „Prâslea cel voinic în Ţara Finanţărilor”) îşi vor putea înscrie proiectele până la data de 30 septembrie 2014.
Înscrierea proiectelor va începe pe 10 mai şi se va face prin completarea online a unui formular de candidatură, pe cele 10 secţiuni ale competiţiei:
1.    Şcoala face omul OM
2.    Cu impact INCLUS!
3.    Administraţie user-friendly
4.    Impact Macro la nivel Micro
5.    Bucuroşi de oaspeţi!
6.    Out of the (innovation) box
7.    Verde la proiecte!
8.    Infrastructura...pe catwalk!
9.    Schuman-ul european în Poiana lui Iocan!
10.    Prâslea cel voinic în Ţara Finanţărilor

Cum îţi înscrii proiectul

Formularul de înscriere şi descrierea detaliată a secţiunilor vor fi disponibile pe site-ul www.proiecte-structurale.ro, începând cu data de 10 mai 2014.

Jurizarea se va face pe fiecare dintre cele 10 secţiuni, de către un juriu format din 3 membri: profesionişti în domeniul finanţărilor europene şi personalităţi cu competenţe recunoscute în domeniile care fac obiectul secţiunilor. Componenţa juriului va fi publicată pe portalul www.proiecte-structurale.ro.

"Ca principal premiu pentru câştigători se constituie o vizită la Bruxelles în cadrul căreia beneficiarii vor putea discuta nemijlocit cu reprezentanţii autorităţilor europene", a anunţat luni Angela Filote, şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările