Bani

articolul anterior articolul urmator

ANAF, mesaj pentru contribuabili: Accesează una dintre facilităţile fiscale şi nu vei fi executat silit!

1
11 Jan 2021 16:13:54
Autor: Elena Deacu
ANAF FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
ANAF FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Fiscul a început să trimită scrisori către contribuabilii care înregistrează obligaţii fiscale restante, pentru a le fi prezentate facilităţile fiscale, precum şi condiţiile de îndeplinit pentru accesarea acestora, astfel încât ei să nu fie executaţi silit.

Până acum, cea mai accesată facilitate fiscală a fost eşalonarea la plată în formă simplificată, contribuabilii depunând peste 31.000 de cereri. Pentru acordarea eşalonării la plată în formă simplificată şi a anulării obligaţiilor de plată accesorii, cererile pot fi depuse până la data de 31 martie 2021, inclusiv.

ANAF precizează că înfiinţarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea prin poprire bancară, se efectuează după realizarea operaţiunilor de distribuire a sumelor încasate şi de stingere a obligaţiilor fiscale.

Astfel, în această perioadă, respectiv de la data încetării măsurilor fiscale (28 decembrie 2020) până în prezent, organele fiscale au efectuat în evidenţele fiscale operaţiunile anterior menţionate.

În ceea ce priveşte reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înfiinţare comunicate de către organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor care arată că se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanţelor bugetare, Fiscul precizează că acestea au fost continuate de către instituţiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale.

ANAF precizează că, în această perioadă dificilă, obligaţiile fiscale declarate în perioada martie - noiembrie 2020 s-au încasat în procent de 91,1%.

Pentru detalii referitoare la facilităţile fiscale, contribuabilii pot consulta materialele informative publicate pe site-ul instituţional la acest link: Facilitati fiscale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Coatesc Chris
12.01.2021, 01:43:07

FISCUL LUI PESTE PREJIT aratati-mi si mie contractul in care eu ca cetatean Roman am dreptul sa platesc voua taxe si impozite in tara asta si asa distrusa din toate punctele de vedere . ??

+1 (1 vot)
Modifică Setările