Bani

articolul anterior articolul urmator

Atenţie, şoferi: cum scăpaţi de plata rovinietei după ce v-aţi vândut maşina. Recomandări de la CNADNR

1
5 Feb 2015 14:25:27
Autor: Dan Străuţ
Dacă v-aţi vândut maşina, adresaţi-vă Direcţiei Permise
Dacă v-aţi vândut maşina, adresaţi-vă Direcţiei Permise

CNADNR transmite câteva recomandări ca urmare a primirii mai multor sesizări din partea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale, care au semnalat faptul că deşi au înstrăinat vehiculul, au primit procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru vehiculul înstrăinat.

„Responsabilitatea achitării tarifului de utilizare şi a deţinerii rovinietei valabile, în cazul vehiculelor înmatriculate în România revine exclusiv persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România“, precizează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Adresaţi-vă Serviciului Permise

CNADNR recomandă utilizatorilor ca în urma înstrăinării vehiculului, să se adresze Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, în a cărui rază de competenţă a fost înmatriculat vehiculul, în vederea depunerii unei notificări cu privire la înstrăinarea vehiculului.

Notificarea, menţionează CNADNR, trebuie să fie însotiţă obligatoriu de copii ale documentelor justificative (contract de vânzare-cumpărare, certificat de radiere fiscală pentru vehiculul în cauză).

Faceţi contestaţie în cel mult 15 zile, la Judecătorie

Totodată, în situaţia în care a fost emis proces verbal de constatare a contravenţiei, utilizatorul poate formula o contestaţie la procesul verbal emis, în termen de 15 zile de la data comunicării acestuia, la Judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul firma utilizatorului în vederea solicitării de anulare a acestuia.

Atenţie, procesul-verbal se poate încheia şi în lipsă!

„În cazul în care, contravenţia este constatată prin mijloacele tehnice amplasate pe reţeaua de drumuri naţionale din România (sistem de camere video fixe sau mobile), procesul-verbal de constatare a contravenţiei se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor - Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor sau a conducătorului auto, în cazul utilizatorilor străini“, se arată într-un comunicat al administratorului reţelei rutiere.

În fine, CNADNR reaminteşte că, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, respectiv prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002, cu modificările şi completările ulterioare, fapta de a circula fără a deţine rovinietă valabilă constituie contravenţie continuă şi se sancţionează cu amendă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

test blank
5.02.2015, 18:23:09

eu zic totusi sa nu-i anuntatii. contestati cand vine amenda si nici nu trebuie sa va prezentati, trimiteti prin posta contractul vanzare cumparare. de ce sa ne muncim noi sa le rezolvam bazele de date facute pe spaga care nu comunica una cu alta. abia cand se vor umple tribunalele cu astfel de cazuri o sa sesizeze cineva si se va rezolva elegan, intr-un singur pas. te duci, semnezi, iei banii si pa. NU ma intereseaza detaliile cu care CNADNR imi impuie capul, ca nu stiu ce cu cartea de identitate, cu talonul si cu mai stiu eu ce. NU vreau sa-mi pierd vremea cu asa ceva.

+1 (1 vot)
Modifică Setările