Bani

articolul anterior articolul urmator

Bani în plus pentru angajaţii care lucrează la recalcularea pensiilor. Câte dosare au fost deja evaluate

6
18 Apr 2021 11:25:54
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Raluca Turcan
Foto: Facebook Raluca Turcan

Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare se lucrează la acordarea unor stimulente pentru cei care şi-au dublat activitatea, a transmis ministrul Muncii, Raluca Turcan.

"Ne-am asumat evaluarea tuturor dosarelor de pensii din România şi facem acest lucru în paralel cu procesarea dosarelor actuale ale românilor care se pensionează. Este un proces complex, dar absolut necesar, unul în care sunt deja implicate resurse considerabile. Calendarul nostru ţine cont atât de numărul de dosare rămase de evaluat, cât şi de gradul de complexitate al acestora.”, a scris ministrul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acesteia, au fost deja evaluate peste 230.000 de dosare, însă vor urma altele de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate. 
 
„Ca iniţiator al recalculării pensiilor din România îmi doresc ca acest proces să fie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri şi din aceste motive voi continua să mă aflu cât de des posibil între colegii din teritoriu, între cei care înţeleg şi contribuie la acest efort", a transmis ministrul Muncii.
 
Aceasta a subliniat că determinarea colegilor din casele de pensii din România de a menţine ritmul evaluării dosarelor este o dovadă de implicare în cele mai multe locuri din ţară. 
 
„Toţi cei implicaţi ştiu deja că lucrăm la o serie de măsuri care să permită continuarea accelerată a acestei activităţi în perioada următoare prin suplimentarea de personal (pe perioadă determinată) şi stimulente pentru cei care şi-au dublat practic activitatea. Am comunicat astăzi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intenţia noastră de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal şi acordarea de stimulente în cel mai scurt timp posibil.”, a menţionat Turcan.
 
Conform ministrului, în felul acesta poate fi pregătit cadrul legal pentru absorbţia banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii, reformă care pe lângă recalculare, digitalizare şi dotare cu echipamente cuprinde şi această componentă de sprijin pentru structurile actuale implicate în acest proces fără precedent. 
 
„Urmează să avem consultări cu instituţii partenere precum Ministerul Finanţelor, astfel încât să prezentăm o variantă care să respecte toate rigorile", a subliniat ea.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

= aceeaşi mizerie
18.04.2021, 11:49:13

"stimulente pentru cei care şi-au dublat practic activitatea"... Asta n-o prea pricep. Adică muncesc 16 ore/zi bugetarii plătiţi să recalculeze pensiile, sau pînă acum munceau doar jumate din timpul petrecut la servici, iar acum trebuie să muncească "efectiv" 8 ore?... Deci, oricum erau plătiţi dublu, şi pînă acum... Iar madama ar dori să li se dea şi mai mulţi bani acestor "sclavi" bugetari, care se "jertfesc" pentru popor, pentru a-şi face treaba... Să mai spună cineva că nu-i adevărată "treaba" : febra galbenă = ciuma roşie = aceeaşi mizerie... Numai grija bugetarilor au aceste două plăgi ale politicii şi societăţii româneşti

+1 (1 vot)
AltCineva
18.04.2021, 13:54:40

iti dai seama ca sporuti vor primi si cei care calculeaza efectic DAR si cei care ii "conduc"...si cel mai probabil vor fi procentual...DECI o alta metoda de a ta bani celor PUSI acolo de ciumati (ca-s rosii, galbeni sau portocalii, etc nu pre mai conteaza)

toma spinu
18.04.2021, 12:15:33

Recalcularea va fi temporizată până in preajma alegerilor viitoare,când se va da o sumă nesemnificativă la pensie,etichetată ca o mare victorie a partidului de la guvernare

+1 (1 vot)
Coco Cocos
18.04.2021, 13:23:00

saraca de ea....mai ramane sa fie pusa la obor sa vanda flori....dar nu poate nici acolo, floraresele au si ele demnitatea lor...

FLORIN FLORESCU
18.04.2021, 15:44:59

DE VREO ȘASE -ȘAPTE ANI , S-A ÎNCEPUT DIN ERA OLGUȚA VASILESCU , ROMÂNII SUNT ABURIȚI SEARĂ DE SEARĂ CU NOI AMĂNUNTE DESPRE PENSII . MAI BINE LE LUAȚI BANII ȘI-I BĂGAȚI LA PUȘCĂRIE PE CEI CARE AU FRAUDAT SISTEMUL DE PENSII , MAI BINE VERIFICAȚI DOSARELE DE AJUTOARE SOCIALE .

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările