Bani

articolul anterior articolul urmator

BCR a oprit în weekend schimburile valutare online pentru a proteja clienţii de eventuale fluctuaţii de curs. BNR a verificat dacă au funcţionat cu cardul

0
6 Jul 2015 14:45:51
Autor: Adina Vlad
BCR nu a anunţat în prealabil suspendarea operaţiunilor valutare online, motivând că ponderea acestora este redusă în mod obişnuit în timpul weekendului
BCR nu a anunţat în prealabil suspendarea operaţiunilor valutare online, motivând că ponderea acestora este redusă în mod obişnuit în timpul weekendului

BCR a suspendat în weekend operaţiunile de schimb valutar efectuate prin internet banking pentru a evita posibile volatilităţi ale cursului în urma referendumului din Grecia, măsură în urma căreia BancaNaţională a României (BNR) a verificat dacă sistemul de tranzacţionare cu cardurile a fost funcţional.

„Tranzacţiile de schimb valutar prin intermediul aplicaţiei de internet banking funcţionează la parametri normali începând cu ora 09:00 în această dimineaţă. Acestea au fost suspendate în weekend-ul 4-5 iulie pentru a proteja clienţii de eventuale fluctuaţii de curs valutar“, a declarat luni directorul de comunicare al BCR, Ionuţ Stanimir, potrivit Mediafax.
 
Banca nu a anunţat în prealabil suspendarea operaţiunilor valutare online, motivând că ponderea acestora este redusă în mod obişnuit în timpul weekend-ului. Stanimir a precizat că sistemul de carduri a funcţionat normal, inclusiv pentru plăţi în lei şi valută în străinătate şi în Grecia.
 
„Operaţiunile de transferuri bancare în valută în România şi străinătate au funcţionat de asemenea normal. Nu întrevedem alte măsuri“, a mai spus reprezentantul BCR.
 
În weekend-ul 4-5 iulie, posesorii de carduri BCR au efectuat 81.000 de tranzacţii la nivel internaţional. dintre care 185 au fost realizate în Grecia.
 
La rândul său, Banca Naţională a verificat dacă sistemul de tranzacţionare cu carduri a funcţionat normal pe parcursul weekendului. „Am verificat dacă sistemul de tranzacţionare cu carduri a fost funcţional în weekend şi a reieşit că tranzacţiile valutare cu carduri au fost posibile. Era important ca tranzacţiile cu cardurile să nu fie întrerupte. Aşadar, nu a fost o ancheta, ci am verificat dacă sistemul de tranzacţionare cu cardul a fost operaţional", a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, potrivit Mediafax.
 
El a arătat că nu este nimic de făcut în plus în acest sens. În ceea ce priveşte suspendarea operaţiunilor valutare online, Suciu a punctat că vor fi probabil făcute verificări dacă banca a respectat procedura.
 
Cursul oficial anunţat luni de BNR a fost de 4,4854 lei pentru un euro, de la 4,4819 lei/euro vineri.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările