Bani

articolul anterior articolul urmator

Bitcoin a crescut la un nou maxim, după alegerile din SUA

1
13 Nov 2020 09:23:57
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Cripotomoneda a crescut la un nou maxim, cel mai mare din 2018, experţii sugerând că această creştere ar fi legată de rezultatul alegerilor din Statele Unite.

Bitcoin a urcat joi peste pragul de 16.000 de dolari, la cel mai ridicat nivel atins din ianuarie 2018
Bitcoin a urcat, joi, pentru scurt timp, la peste 16.000 de dolari pe unitate, la un nivel care nu a mai fost atins din ianuarie 2018, transmite CNBC.
 
Criptomoneda a crescut la un maxim de 16.019 dolari pe unitate, fiind ulterior tranzacţionată la 15.887 de dolari, în urcare cu peste 1% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor site-ului der speialitate CoinDesk
 
Bitcoin a atins ultima oară pragul de 16.000 de dolari pe 8 ianuarie 2018, potrivit datelor CoinDesk. Motivul acestei creşteri nu este clar, dar unii experţi au sugerat că ar fi o legătură cu rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.
 
”Alegerile din SUA au urcat bitcoin peste nivelul de rezistenţă de 14.000 de dolari, ambele părţi vor mai multe măsuri de stimulare, ceea ce este un factor pozitiv pentru piaţa de acţiuni, la care bitcoin s-a corelat îndeaproape pe parcursul anului”, a declarat Nicholas Pelecanos director pentru tranzacţii la platforma pentru criptomonede NEM.
 
“Cu un Senat republican şi un preşedinte democrat, măsurile de stimulare ar putea veni mai greu, ceea ce ar putea obliga Rezerva Federală să ia măsuri mai agresive de relaxare cantitativă pentru a ajuta economia să funcţioneze”, a explicat acesta.
 
Valoarea bitcoin, cea mai cunoscută şi valoroasă criptomonedă, a crescut de peste două ori în acest an.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ionel Marcu
13.11.2020, 09:59:49

Nu e și unul Stoica director executiv la platforma pentru criptomonede?

-2 (2 voturi)
Modifică Setările