Ca să plăteşti online impozitele trebuie să stai la încă o coadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăriile promovează tot mai mult plata taxelor pe ghiseul.ro
Primăriile promovează tot mai mult plata taxelor pe ghiseul.ro

În România, amatorii care doresc să îşi plătească online impozitele şi taxele trebuie să stea, paradoxal, la o nouă coadă.

Pentru a putea face plăţi prin ghiseul.ro, contribuabilii şi persoanele fizice autorizate înregistrate în baza de date a primăriei Sectorului 1 le-au fost atribuite user şi parolă, cu care se pot autentifica pe site. Numai că plicurile care conţin numele de utilizator şi parola se ridică personal de la sediul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL), potrivit informaţiilor prezentate de către Agerpres.ro.

Aşa că de la începutul lunii august până pe 31 octombrie şi-au achitat online taxele şi impozitele doar 156 de contribuabili din sectorul 1.

Pe lângă plata online prin ghiseul.ro, Primăria sectorului 1 a pus la dispoziţia contribuabililor mai multe modalităţi de plată: electronică (prin internet banking), cu numerar, cu cardul, prin ordin de plată sau prin mandat poştal.

La nivelul Primăriei sectorului 2, în aceeaşi perioadă, numărul plăţilor efectuate este de 605, în sumă totală de 160.826 de lei, ceea ce reprezintă aproximativ 5% din numărul de plăţi online efectuate în total până pe 31 octombrie.

La sectorul 3, primăria anunţa în data de 6 noiembrie că numărul contribuabililor care pot plăti taxele şi impozitele locale online prin ghiseul.ro s-a dublat în trei luni, ajungând la peste 10.000 de persoane. Primăria sectorului 3 le oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi plăti taxele şi impozitele cu cardul prin www.ghiseul.ro încă de la începutul anului 2012, iar până la începerea acestei campanii aproximativ 5.000 de persoane îşi ridicaseră datele de acces pentru platforma online.

La sectorul 4 taxele locale se pot plăti atât prin ghiseul.ro, cât şi prin site-ul propriu, www.dgitl4.ro. În intervalul 1 august — 31 octombrie, pe site-ul respectiv, numărul total de contribuabili care au plătit taxe şi amenzi a fost 149, în timp ce pe site-ul www.ghişeu.ro — 175. În perioada 1 aprilie — 31 iulie, pe site-ul dgitl4.ro, numărul de contribuabili care au efectuat plăţi a fost de 423, în timp ce pe site-ul www.ghişeu.ro — 351. De la 1 ianuarie până în 31 octombrie, numărul cetăâenilor care au efectuat plăţi  pe dgitl4.ro se ridică la 5.219.

Primăria sectorului 5 a anunţat că 1.428 de persoane şi-au plătit online taxele şi impozitele în perioada 1 august — 31 octombrie.

În fine, la Primăria sectorului 6, au plătit taxe online 187 de persoane, prin prin infochioşcuri — 341 de cetăţeni, iar prin POS direct la ghişeele casieriilor din centrele Direcţiei Generale Impozite şi Taxe Locale au achitat 3.086.

Mai puteţi citi:

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să nu reducă CAS la anul decât dacă găseşte resurse pentru a completa bugetul

Guvernul s-a angajat faţă de FMI şi CE să scadă cotele de contribuţii de asigurări sociale fără să afecteze bugetul, măsurile de compensare fiind axate în principal pe lărgirea bazei de impozitare, unde excepţii importante se regăsesc în prezent la veniturile din drepturi de autor şi PFA. 

Birocraţie contra birocraţiei funcţionarilor: propunerea inedită a unui contribuabil sătul de cum este tratat de stat

Cătalin-Teodor Dogaru, specialist în project management, protestează într-un mod inedit faţă de birocraţia cu care se confruntă antreprenorii din România care au de plătit taxe şi impozite. El a transmis premierului Victor Ponta şi ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, o scrisoare prin care cere să primească de la funcţionari o listă interminabilă de documente, în calitate de contribuabil, aşa cum şi el este obligat să se lupte cu birocraţia.

Unde şi cum se pot plăti online şi fără comision impozitele şi taxele locale

Primăria Municipiului Piteşti oferă alternativa plăţii impozitelor şi taxelor locale online, cu ajutorul cardului bancar, prin Internet şi POS, fără comision.

DOCUMENT Cât se aşteaptă Guvernul să încaseze anul viitor la bugetul de stat din majorarea salariului minim, din accize şi din noile taxe

Veniturile bugetului consolidat vor însuma anul viitor tot 32,9% din Produsul Intern Brut, dar un PIB calculat în creştere de la 625,6 miliarde lei la 658,6 miliarde lei. Cheltuielile se vor ridica la 35,1% din PIB. Cursul mediu de schimb luat în calcul este 4,45 lei/euro.

Românii sunt printre cei mai nemulţumiţi cetăţeni din Europa de Sud-Est privind sistemul de taxare şi prestaţia politicienilor

Românii sunt printre cei mai nemulţumiţi cetăţeni din Europa de Sud-Est în ceea ce priveşte sistemul de taxare şi prestaţia politicienilor, având o marjă foarte redusă de toleranţă la noi creşteri de taxe, potrivit unui studiu Daedalus realizat înainte de anunţarea noilor măsuri fiscale.

UPDATE Băsescu vrea ca Guvernul să renegocieze măsurile convenite cu FMI. Cetăţenii vor pierde mai mult decât vor câştiga. Ponta: „Doamne fereşte!”

Preşedintele Băsescu consideră că negocierea Guvern - instituţii financiare internaţionale a fost „de proastă calitate“, care nu dă şanse economiei româneşti, astfel că roagă Guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite