Bani

articolul anterior articolul urmator

Ce companii vor putea primi bani gratis de la stat. Virgil Popescu: Suntem pregătiţi să acordăm miliardul de euro

6
10 Jul 2020 19:02:00
Autor: Elena Deacu
Virgil Popescu FOTO gov.ro
Virgil Popescu FOTO gov.ro

Ministerul Economiei a publicat detaliile privind cele trei scheme de finanţare pentru microîntreprinderi, firme mici şi mijlocii (IMM) şi PFA, care fac parte din planul de relansare economică. Ministrul Virgil Popescu a transmis că Guvernul este pregătit să acorde miliardul de euro.

Tipurile de ajutoare propuse:

1. Microgranturi pentru firme şi PFA - 2.000 euro

Microgranturile se vor da sub formă de sumă forfetară în valoare de 2.000 de euro fiecare. Bugetul total disponibil va fi de 100 de milioane de euro, din care 85% de la UE şi restul de la bugetul de stat.

Beneficiarii vor fi IMM-uri care nu au angajaţi, precum şi PFA care activează ca medici sau în domeniul artistic/creativ.

Lista domeniilor de activitate eligibile.

2. Granturi de capital de lucru: 2.000-150.000 euro

Aceste granturi vor avea valoare variabilă, ca procent din cifra de afaceri pe anul 2019 a firmelor beneficiare (IMM-uri a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului COVID-19 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanţe militare pe perioada stării de urgenţă şi/sau pe perioada stării de alertă, în condiţiile specifice prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă). Printre condiţiile de acordare se menţine criteriul ca firma solicitantă să aibă certificat de situaţie de urgenţă (CSU). Aceste certificate au putut fi solicitate de la Ministerul Economiei până pe 15 iunie 2020.

Lista domeniilor de activitate eligibile.

3. Granturi pentru investiţii: 50.000-200.000 euro

Granturile pentru investiţii vor fi acordate pe bază de proiect depus de firma beneficiară şi aprobat de Ministerul Economiei, prin AIMMAIPE (Agenţiile pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului).

Firma beneficiară va trebui să vină cu un aport propriu la cheltuielile eligibile de cel puţin 15%. Acest aport este de 30% pentru firmele din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Lista domeniilor de activitate eligibile.

Criteriile de selecţie la finanţare ale proiectelor de investiţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Ionel Marcu
10.07.2020, 19:21:07

Nu văd de ce medici ce au PFA trebuie să primească 2.000 €, nu și-au redus activitatea ! Cei 2.000 € or fi echivalentul celor 500 € spor de Covid, pe care se bat acum medicii, chiar și cei ce activează în secțiile non Covid? Dar mulți alți funcționari ce lucrează cu publicul sunt la fel de expuși la infectare.

+1 (1 vot)
M Costi
10.07.2020, 19:28:40

Un miliard de euro bani gratis pt firme , de la stat ? Si sa mai spuna cineva ca "guvernul meu" nu are grije de firmele prietene , ca nu le ajuta ! Iar alocatiile pt copii si pensiile sa mai astepte , nu ...este bani !

+1 (1 vot)
Eugen DELCEA
11.07.2020, 05:35:53

Site-ul merge aşa de prost, încât mă chinui de 30 minute să-ţi răspund...1. Sunt convins că că banii vor ajunge la firme PNL care să cotizeze apoi pentru campania electorală, cum fac TOATE partidele. Singura soluţie ar fi desfiinţarea partidelor, care au generat toată corupţia !! 2. Populismul tău, de a da întâi pomeni, în loc de a investi, a fost aplicat 30 ani şi a fost distrusă economia naţională !! 3. Când nu mai ai economie naţionale, pomenile cerute de tine se duc la importuri, cresc deficitul comercial, cursul şi inflaţia, apoi vei ţipa că nu-ţi ajung banii...4. Cei ca tine au salutat dublarea salariului minim (de fapt, a impozitelor) dar au vrut ca preţurile să rămână la fel, n-au înţeles că aşa a crescut şomajul iar multe firme mici (româneşti) au fost falimentate...Din ce impozite să mai primeşti alocaţii şi pensii mărite ?! 5. Investiţiile în economie duc la creşterea personalului angajat, la producţie internă, export, creşterea resurselor valutare şi a impozitelor, şi de-abia atunci te poţi gând la creşterea alocaţiilor şi pensiilor, fără împrumuturi externe, care fac ţara sclava altora...6. Libertatea cuvântului de după 1989 a dat liber la opinie tuturor incompetenţilor şi nu celor care se pricep şi am ajuns ca ţară în fundul prăpastiei !! De ce te bagi în ce nu te pricepi ?!

-1 (1 vot)
M Costi
11.07.2020, 06:04:09

@Eugen DELCEA - 1. "Ideea" desfiintarii partidelor politice nu e noua , au mai avut-o , printre altii , si Hitler si Stalin. Stim consecintele... ! Asa incat la celelalte puncte din postarea ta nu-ti mai raspund , e pierdere de vreme , n-ai ce sa discuti cu un adept al teoriilor nazisto-comuniste .

+1 (1 vot)
Constantine Constantine
11.07.2020, 08:21:47

Ce companii vor primi banii gratis?? Companiile lor !!.In spatele fiecarui politiciam se afla cel putin o compamie, o firma, un trust, o banca, un dezvoltator, un latifundiar, o firma de taximetrie sau carausie etc etc etc. Cu putine exceptii totul se deruleaza prin intermediul rudelor, tertilor, amicilor, si chiar a amantelor.Nimic nu misca in Romania fara ca in spatele unei afaceri sa existe macar un politician.Spun macar, deoarece ei lucreaza in grupuri de interese. De 30 de ani fac acelasi lucru. Pina si PFA-urile sau firmele de buzunar lucreaza pentru ei, vezi firma fostei bucatarese de la Uzunu-Giurgiu care ""a cistigat"" dreptul de a furniza mastile de protectie.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)