Bani

articolul anterior articolul urmator

Ce salarii şi ce sporuri pentru condiţii vătămătoare au inspectorii Fiscului

3
20 May 2022 11:04:34
Autor: Afrodita Cicovschi

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, care sunt salariile nete ale funcţionarilor din cadrul in stituţiei pe care o conduce.

Salariul maxim al unui inspector ANAF este 6.200 lei net, a declarat preşedintele ANAF Lucian Heiuş. „Aceşti oameni se duc şi stabilesc rapoarte de inspecţie şi decizii de impunere poate de milioane de euro, luptându-se cu avocaţi foarte bine plătiţi, dar care este normal”, a afirmat Heiuş, scrie Hotnews.
 
El este de părere că ar trebui făcut un fond de premiere pentru cei care încasează sume spectaculoase - să fie recompensaţi suplimentar.
 
Potrivit acestuia, salariul unui funcţionar trebuie să aibă o cotă fixă şi una variabilă în funcţie de rezultatele activităţii.
 
Un asistent are 3.600 net, iar un director ANAF 9.600 lei net.
 
Numărul total de angajaţi ai Ministerului Finanţelor, în subordinea căruia se află ANAF, este de 24,323
persoane.
 
Cel mai mic spor de condiţii vătămătoare plătit în luna martie a fost de 688 de lei, iar cele mai mari au fost de 1.938 lei – plătit secretarului general al ANAF, 1.862 lei – plătit secretarului general adjunct şi 1.448 lei pentru consilieri.
 
Redăm mai jos datele oficiale ale ANAF privind salariile plătite în luna martie pentru toate funcţiile din cadrul aparatului propriu al ANAF:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Sphinx
20.05.2022, 12:20:23

Inndiferent cat le cresc salariile, la unii tot spaga e principalul venit, salariul e doar” maruntis” de buzunar...

+2 (2 voturi)
Omul UnOm
20.05.2022, 14:49:28

Privirea celor doi din poza este relevanta pentru atitudinea "organelor abilitate" ale statului. Parca stau la panda sa vada de unde le-ar putea "iesi" mai multi bani.Este suficient sa vezi ce proprietati au unii dintre ei sa iti dai seama ca respectivii nu traiesc in nici un caz din 6000 de lei pe luna.

Coco Cocos
20.05.2022, 16:34:44

Cine crede că acești angajați trăiesc din salarii, e naiv....doar să se uite la proprietățile mobile și imobile pe care le au....câtă nesimțire, indolență și insolență....

Modifică Setările