Bani

articolul anterior articolul urmator

Compania Teldrum a câştigat contractul de deszăpezire a drumurilor din Teleorman pentru patru ani, în total 35 de milioane de lei

1
29 Oct 2016 11:24:09
Autor: Raluca Florescu
Teldum va primi 35 de miliioane de lei pentru a deszăpezi drumurile din Teleorman
Teldum va primi 35 de miliioane de lei pentru a deszăpezi drumurile din Teleorman

Societatea Teldrum din Alexandria a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţul Teleorman în următorii patru ani, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România  urmând să plătească 34.998.136 de lei fără TVA fostei societăţi a Consiliului Judeţean Teleorman, scrie news.ro.


Contractul a fost atribuit pe 9 septembrie 2016, în condiţiile în care la licitaţie s-a înscris un singur concurent. A fost primită o singură ofertă, care a şi fost declarată admisibilă.

Potrivit elicitatie.ro, lucrările de deszăpezire nu pot fi subcontractate, acesta fiind Lotul 3 din cele zece loturi în valoare totală de 136.666.117 de lei fără TVA.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma Teldrum este o societate pe acţiuni „de tip închis”, cu acţiuni la purtător. Din această cauză, acţionarii firmei nu sunt făcuţi publici.

Teldrum a fost înfiinţată în 2001 şi apoi „privatizată” de Consiliul Judeţean Teleorman, condus pe atunci de Liviu Dragnea. Firma a fost cumpărată de către un bun prieten al politicianului, Marian Fişcuci, care a rămas acţionar majoritar până în 2006.

Teodor Niţulescu, fostul preşedinte al PSD Teleorman timp de cinci ani, a dezvăluit într-o emisiune televizată că Fişcuci a vândut la rândul său acţiunile către doi foşti colegi de facultate ai lui Dragnea cu 500.000 de euro, în condiţiile în care societatea avea un profit anual de cinci milioane de euro.
Deşi s-a speculat mult că preşedintele PSD ar controla prin interpuşi această firma, Liviu Dragnea a negat şi a susţinut că nici el şi nici rude ale sale nu sunt acţionari la Teldrum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ghe Stoian
29.10.2016, 13:38:41

Misto ! Deci mustacila denigratu' va deszapezi toate drumurile din Teleorman, prin telecomanda (tel-drum), nu ?

+1 (1 vot)