Bani

articolul anterior articolul urmator

Cum poţi să-ţi plăteşti cumpărăturile şi facturile cu un smartphone. MasterCard şi Netopia au lansat o aplicaţie pentru iPhone şi telefoanele Android

0
27 Mar 2013 17:14:38
Autor: Adina Vlad
Aplicaţia poate fi descărcată gratuit în Google Play şi App Store, iar utilizatorii vor putea efectua plăţi de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru achiziţia de produse şi servicii
Aplicaţia poate fi descărcată gratuit în Google Play şi App Store, iar utilizatorii vor putea efectua plăţi de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru achiziţia de produse şi servicii

Posesorii de carduri MasterCard vor putea efectua plăţi mobile pe smartphone-uri (telefoane inteligente) cu ajutorul unei aplicaţii gratuite, care necesită definirea unui cod PIN pentru mobil, şi vor putea plăti facturile, produsele şi serviciile achiziţionate de la comercianţi.

 

MasterCard şi procesatorul de plăţi Netopia au lansat aplicaţia mobilPay MasterCard Mobile, disponibilă pentru telefoane smart pe IOS şi Android, ulterior urmând să fie adăugate şi alte platform.
 
Care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi
 
Aplicaţia poate fi descărcată gratuit în Google Play şi App Store, iar utilizatorii vor putea efectua plăţi de facturi, pentru reîncărcarea cartelelor preplătite sau pentru achiziţia de produse şi servicii furnizate de comercianţii parteneri, inclusiv pachete turistice, servicii IT.
 
După descărcarea aplicaţiei, utilizatorii trebuie să se înregistreze cu date personale precum nume, prenume, adresă de e-mail şi număr de telefon. Accesul în aplicaţie este securizat printr-un cod mobile PIN format din şase cifre, definit iniţial de utilizator şi solicitat de fiecare dată când acesta deschide aplicaţia. Clienţii pot face plăţi cu orice card MasterCard, iar înregistrarea cardurilor este necesară o singură dată.
 
Pentru început, aplicaţia va permite plata facturilor emise de Orange România şi reîncărcarea cartelelor preplătite ale operatorilor principali de telefonie mobilă. Vor fi încheiate contracte cu operatorii de telefonie mobilă şi comercianţi, Netopia având în vedere să atragă toţi furnizorii de utilităţi până la sfârşitul acestui an.
 
"Nu ne axăm pe atragerea de comercianţi în aplicaţie, ci pe realizarea de plăţi. Dacă în următorul an vom atinge şi 5% din utilizatorii de smartphone-uri este foarte bine", a declarat directorul executiv al Netopia mobilPay, Antonio Eram.
 
Potrivit unor date prezentate de Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe, penetrarea smartphone-urilor în totalul telefoanelor mobile este de 15%, înregistrând o creştere de circa 40% pe an. Pe piaţă există un potenţial de 1-1,5 milioane de utilizatori de telefoane inteligente cu sistem de operare Android şi IOS.
 
"Vom asista la un proces prin care, treptat, telefonul mobil va lua locul portofelului. Românii vor putea să cumpere din ce în ce mai multe produse şi să-şi achite facturile de oriunde şi în cel mai simplu mod posibil, printr-o singură aplicaţie, de pe telefon", a afirmat Eram.
 
El a precizat, răspunzând la o întrebare, că în viitorul apropiat vor fi acceptate şi alte branduri de carduri, pe lângă MasterCard.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările