Bani

articolul anterior articolul urmator

De ce ştiau polonezii încă din martie că România nu îşi va realiza anul acesta încasările din TVA, în ciuda exploziei consumului

3
13 Oct 2017 14:54:00
Autor: Redacţia Adevărul

Guvernul polonez a realizat încă din primele luni ale anului că România va avea o problemă cu veniturile fiscale din cauza evaziunii, mai exact a schemelor transfrontaliere de tip carusel, spune Dan Bucşa, lead CEE economist la UniCredit.

Bucşa a relatat o întrevedere pe care a avut-o în luna martie cu reprezentanţi ai Guvernului polonez. Economistul se afla într-o vizită de lucru la Varşovia pentru a discuta cu executivul de acolo despre măsurile pe care acesta le avea în vedere pentru a menţine deficitul Poloniei în limita de 3% din PIB, în contextul în care prognozele indicau că acesta va depăşi ţinta.
 
”Ne-am întâlnit cu Ministerul Finanţelor să-i întrebăm ce au de gând să facă şi unul dintre secretarii de stat care se ocupa de asta a spus: <<păi, am luat mai multe măsuri. În primul rând, am început prin a ne uita la TVA-ul rambursat. Este mult prea mare pentru dimensiunea economiei şi a crescut foarte mult şi noi credem că din acest TVA rambursat, foarte mult merge pe importuri fictive şi scheme de tip carusel şi credem că le-am închis. Pentru că noi le-am închis, balticii le-au închis şi ungurii le-au închis, asta mi-a spus polonezul fără să ştie de unde sunt, credem că România va avea o problemă mare anul acesta în colectarea TVA-ului. Pentru că este singura ţară care nu le-a închis. Este singura graniţă care nu a fost securizată pentru a nu mai permite acelaşi volum de importuri nefiscalizate>>”, a povestit Bucşa.
 
Executivul polonez a mai precizat că există o serie de traderi regionali care importă fără a plăti taxe, pe o schemă de tip carusel, iau bunuri de valoare foarte mică, le învârt de câteva ori ca să adauge TVA, după care se opresc într-o ţară să-şi recupereze TVA-ul.
 
Citeşte articolul integral pe NewMoney.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Leon Gorki
14.10.2017, 22:04:16

Acesti traderi regionali , sunt companii straine si multinationale .

Leon Gorki
14.10.2017, 22:16:19

Ati mai auzit ceva despre ambasadorul Olandei la Bucuresti care a intrat in sediul Guvernului Romaniei si a dat cu pumnul in masa ( la propriu ) , a tipat si a cerut sa fie returnate 20.000.000 ( douazeci de milioane ) de euro catre o firma olandeza din industria agro-alimentara???????? Firma respectiva era verificata de ANAF pentru evaziune fiscala. Seful firmei era un cetatean libanez cu multe probleme penale. DNA-ul avea si el un dosar in cauza . ...!!! S-a dus dracului totul . S-au rambursat 20 de milioane euro asa cum au cerut STAPANII si............ La revedere !!!!'

Leon Gorki
14.10.2017, 22:32:14

Polonezii stiu si pot pentru ca : 1. Polonia este o tara spre deosebire de Romania care este o COLONIE . . . . . . . 2 . Polonezii sunt un popor demn spre deosebire de romani care sunt niste slugoi .

Modifică Setările