Bani

articolul anterior articolul urmator

Dragnea le promite militarilor o nouă lege a pensiilor, „în cel mai scurt timp“

14
27 Mar 2019 17:23:47
Autor: Elena Deacu
Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea le promite militarilor că va elabora o nouă lege a pensiilor militare „în cel mai scurt timp“, pentru a rezolva inechităţile.

Camera Deputaţilor a anunţat, miercuri, că Liviu Dragnea s-a întâlnit miercuri, 27 martie, cu reprezentanţi ai asociaţiilor militarilor în retragere şi în rezervă, iar discuţiile au avut ca principal subiect pensiile militare.

„A fost abordată tema pensiilor militare, din perspectiva discriminărilor între cadrele militare care au ieşit la pensie în ani diferiţi, având funcţii şi grade egale, dar şi acelaşi număr de ani lucraţi. Situaţia este similară cu cea din sistemul public de pensii unde, prin noua lege a pensiilor, s-au rezolvat aceste inechităţi. S-a stabilit formarea unui grup de lucru comun care să elaboreze o nouă lege a pensiilor militare în cel mai scurt timp”, arată comunicatul de presă trimis de cabinetul lui Liviu Dragnea.

La întâlnire au participat reprezentanţii asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, secretarul Camerei Deputaţilor, Lia Olguţa Vasilescu, secretarul Comisiei pentru apărare a Senatului, Mihai Fifor şi chestorul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Edmond Wolf
27.03.2019, 17:52:07

Va fi aceeași echitate care s-a aplicat și la civili: vor fi tăieri prin recalculare, în nici un caz creșteri. Dar, vorba Olguiței, nici o pensie în plată nu va scădea după recalculare însă la indexarea anuală se va lua în calcul suma rezultată din recalculare nu cea aflată în plată, drept pentru care proștii vor realiza abia după indexare că au fost păcăliți. Atenție, staful prezent la negocieri va benefia de creșterile cele mai substanțiale după recalculare. Așa ca să moară poporul de ciudă. Când veți înțelege dragi compatrioți că fiecare recalculare a pensiilor înseamnă un furt din veniturile voastre? Cu inculpați și condamnați penal precum Dragnea și Vâlcov negociați voi? Sunteți la fel ca ei în acest caz.

+6 (6 voturi)
dominic paul
27.03.2019, 18:09:17

Legea pensiilor militare este buna asa cum este. Ma indoiesc ca PSD-ul ar putea sa o faca mai buna, chiar daca ar vrea. Ce vrajeala: "inechităţile din sistemul public de pensii s-au rezolvat prin noua lege a pensiilor". Vedem noi dupa recalculare cat de echitabile vor fi pensiile din sistemul public de pensii. Sa spuna chiar beneficiarii cat de corecte sunt noile pensii.

+6 (6 voturi)
un motan intransigent
27.03.2019, 18:11:06

Oare ce-or gandi politicienii despre militari ? Dupa exercitiul de tradare care a asigurat succesul loviturii de stat din '89 , (aia botezata Revolutia Romana) , militarilor si s-au livrat un teanc de solde , ei au fost multumiti , iar Armata a fost desfiintata . Trebuie ca se pregateste ceva , daca se umbla la mituirea si a armatei asteia de opereta pe care o mai avem . Oare ce-o fi ?

+4 (4 voturi)
Carmen Florea
27.03.2019, 19:13:14

... ce-o fi? Vin o groaza de alegeri... ... precum si niste sute mii ha de padure pe cale de a le 'dona' bisericii, adica popalailor, astia-s strangatorii si vanzatorii de voturi, pt ca prostimea are frica de focul iadului, dar si de blestemul lui popa... Un pic au gresit cu 'votati cel mai hortodox rroman' la prezidentialele trecute, dar nu-i bai, oricum au ramas cu averile moca, vreo 6 imobile, pe care 'cel mai hortodox rroman' Ponta le-a donat popalailor prin Harghita si Covasna... ... incep pomenile, e o traditie pe langa spaga, doar asta afirma idiota de Videle: spaga nu e spaga, ci o multumire ... ... o multumire cam de vreo 30 MILOANE EURO a primit si Valcov, cum sa spuna tuta ca-i spaga? Si asa au disparut din Romania 1200 MILIARDE dolari 'multumire' in 29 ani ...

+4 (4 voturi)
costy
27.03.2019, 19:11:12

- De unde da ,,omul bani '' - pt productivitatea muncii - nu a crescut deloc, din contra, lucrurile au degenerat.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările