Bani

articolul anterior articolul urmator

Vom putea afla cum ni se calculează pensia. Decizia de pensionare va veni însoţită de un buletin de calcul

7
13 Feb 2020 18:11:50
Autor: Elena Deacu
Pensionarii vor primi, alături de decizia de pensionare, şi un buletin care arată cum le-a fost calculată pensia FOTO Adevărul
Pensionarii vor primi, alături de decizia de pensionare, şi un buletin care arată cum le-a fost calculată pensia FOTO Adevărul

Fiecare pensionar din România va afla cum îi este calculată pensia, urmând să primească, laolaltă cu decizia de pensionare, şi un buletin de calcul.

Buletinul de calcul va conţine în primul rând date esenţiale precum numărul de dosar al pensiei, categoria de pensie, datele de identificare ale pensionarului (CNP, nume şi prenume, data naşterii, etc.). În al doilea rând, buletinul va preciza numărul de puncte realizate de titular în perioada în care a lucrat, punctele în funcţie de contribuţia la pensia suplimentară, respectiv totalul de puncte, dar şi stagiul complet de cotizare care este utilizat la determinarea punctajului mediu anual.

Măsura a fost anunţată de ministrul Muncii Violeta Alexandru, care ne-a spus că are în lucru un proiect de ordin de ministru în acest sens.

„Decizia de pensionare trebuie să fie trimisă fiecărui pensionar însoţită de Buletinul de calcul. Fiecare pensionar are dreptul să ştie cum i-a fost calculată pensia pe baza contribuţiilor plătite. O simplă măsură pentru normalitate!”, a scris Alexandru, pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Utilizator Adevărul
13.02.2020, 19:06:24

Comentariu considerat abuziv.

test blank
13.02.2020, 19:21:38

ce bataie de joc. iarasi jargoane de-ale lor din care nimeni nu intelege nimic. TREBUIE un listing al tuturor contributiilor si modul cum a fost calculata pensia. pai ei iti scriu acolo cum te cheama si ce CNP ai. idioti. si niste puncte pe care le tot calculeaza si ras-calculeaza de 30 de ani.

+2 (2 voturi)
Smeritu Pahomie
14.02.2020, 01:19:24

Numai la securisti nu trebuie nici calcul.....nici buletin......baga cateva lopeti de bani acolo....."fara numar"....

0 (2 voturi)
foarte atent
13.02.2020, 19:56:10

nu arata deloc a fisa de calcul...e ceva ce e si acum, adica un zero de informatii !! cat sa nu poti contesta nimic !! o foaie pentru fraieri, demagogie !!

+1 (1 vot)
Edmond Wolf
14.02.2020, 07:07:12

Iar se face „dreptate” și se îndreaptă niște nereguli. A șasea sau a șaptea oară în ultimii 12 ani. Ca de obicei în urma acestei „inteligente” operații, bugetul de pensii va face unele economii pe care este imposibil să le facă eliminând pensiile speciale. Este mai ușor să ciupești din pensiile celor mulți și amărâți decât să te atingi de pensiile magistraților și ale primarilor care nu mai pot fi imparțiali în judecată și conducere datorită micșorării veniturilor viitoare. De asta e bine să te adresezi unei agenții private care se acupă de întocmirea dosarelor de pensionare, ca să înțelegi întradevăr ce calcule dubioase și „drepte” face statul român când ieși la pensie.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările