Bani

articolul anterior articolul urmator

Guvernul vrea să modifice Codul Fiscal şi să lanseze o amnistie pentru averile nejustificate

6
6 Sep 2016 19:45:25
Autor: Adina Vlad
Averile nedeclarate depistate de Fisc după 31 martie 2017 vor fi taxate cu 75% FOTO Adevărul
Averile nedeclarate depistate de Fisc după 31 martie 2017 vor fi taxate cu 75% FOTO Adevărul

Guvernul pregăteşte amnistia fiscală: averile nejustificate de până la un milion de euro primesc o perioadă de graţie, respectiv până pe 31 martie 2017, ca să fie declarate şi impozitate cu 16%, potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal, obţinut de Profit.ro.

Averile nedeclarate depistate de Fisc după 31 martie 2017 vor fi taxate cu 75%, arată proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea Codului fiscal obţinut de Profit.ro
 
De câţiva ani, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală derulează un program de verificare a marilor averi, însă rezultatele au fost modeste. Conform raportului de activitate al instituţiei, până la sfârşitul anului 2015 au fost încasate doar 2,6 milioane lei de la persoanele verificate în acest program. Amnistia fiscală este frecvent folosită de multe state pentru a atrage sume la buget din venituri nedeclarate.
 
În proiectul de modificare a Codului Fiscal obţinut de Profit.ro, sunt introduse articole noi referitoare la impozitarea averilor nejustificate, astfel:
 
Art. 117
 
Definirea şi impozitarea veniturilor a căror sursă nu a fost identificată
 
Orice venituri constatate de organele fiscale, în condiţiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 75% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Emiterea deciziei de impunere de către organul fiscal se efectuează în conformitate cu dispoziţiile Codului de procedură fiscală.”
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

mircea georgescu
6.09.2016, 20:07:33

Asemanatoare cu legea ilicitului(18) de pe timpul lui Ceausecu, da macar sa se aplice!

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
6.09.2016, 20:25:48

Foarte bine ca se da Legea borfasilor. Dece nu se confisca averile nejustificate si proprietarii anchetati ? Corb la corb nu-si scoate ochii. Adica mafiot la mafiot .....

Aurel Paun
6.09.2016, 22:12:11

Da Dumnezeu ca guvernul sa aplice o metoda, foarte des aplicata in statele europene, privind scoaterea la suprafata a averilor si impozitaea lor. Dece imbecilul de fost premier nu a aplicat acest procedeu, in prea trambitatul Noul Cod Fiscal, trebuia sa protejeze baronii PSD? Cea mai buna procedura: termen de gratie cu impozitare normala si dupa termenul de gratie supraimpozitare pana la 90%.

+1 (1 vot)
Ovidiu Martin Jurj
7.09.2016, 01:56:56

Păi e clar că scopul guvernului tehnocorupt nu este să atragă bani la buget din averile nedeclarate, ci, prin amnistia fiscală, să le dea timp mafioților evazioniști să-și facă pierdute averile sau părți din ele prin înstrăinare, prin paradisuri fiscale, ba chiar le dă timp suficient mafioților să o taie în diverse țări exotice cu care România nu are acord de extrădare. Încă un exemplu de tehnocorupție de la guvernul tehnocretin instalat în urma loviturii de stat Colectiv a neosecurității băsisto-macovisto-iohannisto-pacepisto-sorosiste. Un guvern de clasă al dreptei reacționare proimperialiste care încurajează exploatarea oamenilor muncii de către bandiți, speculanți, subminatori ai economiei naționale, sabotori ai Statului și dușmani ai poporului și care apără și promovează interesele de clasă ale burgheziei exploatatoare în detrimentul poporului muncitor. De asta i se fabrică acum dosare lui Ponta, dar poporul nu mai crede în minciunile neosecuriste.

Popa Pius
7.09.2016, 08:23:52

Aha! Vasăzică de aceea au divorțat mulți parlamentari, ca să-și împartă averile egal, să poată ”albi” 2 milioane de fiecare famiGlie, asta dacă nu au și copii... și fără să dea socoteală legii pentru hoție.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările