Bani

articolul anterior articolul urmator

KPMG: România are al treilea cel mai mic salariu minim din UE

1
7 May 2019 18:12:16
Autor: Afrodita Cicovschi

Statistica efectuată de KPMG România asupra salariilor din Uniunea Europeană arată că România are al treilea cel mai mic salariu minim brut pe economie din UE, dar cele mai mari costuri cu forţa de muncă.

KPMG România a lansat cea de-a 4-a ediţie a Ghidului privind detaşarea internaţională a lucrătorilor, un studiu privind cerinţele minime de salarizare şi nu numai în cazul detaşărilor internaţionale în statele membre ale Uniunii Europene (UE), ale Spaţiului Economic European (SEE) şi Elveţia. 
 
Scopul principal al acestui studiu este de a oferi angajatorilor o imagine de ansamblu asupra potenţialelor costuri şi obligaţii administrative asociate detaşărilor internaţionale. În acest sens, Ghidul include informaţii privind salariul minim, cota efectivă de impozitare şi procedurile specifice de înregistrare necesare în fiecare stat membru.
 
Potrivit studiului, salariul minim brut pe economie în Bulgaria este de 286 euro, în Letonie de 430 euro pe lună, iar în România de 439 euro pe lună. 
 
Veniturile minime brute din Ungaria sunt de 472 euro pe lună, cele din Croaţia de 506 euro, cele din Slovacia de 520 euro, Cehia acordând câte 521 euro, Polonia 524 euro, Estonia 540 euro, Lituania 555 euro, Portugalia 600 euro, iar Grecia 650 euro.
 
Mai mult de 700 euro pe lună plătesc Malta – 762 euro, Slovenia 887 euro şi Spania – 900 euro, iar peste 1.000 de euro alocă Marea Britanie – 1.337 euro, Germania – 1.593 euro, Olanda – 1.593 euro.
 
Cele mai mari salarii minime brute pe economie sunt plătite de Irlanda – 2.038 euro şi Luxemburg 2.071 euro pe lună.
   
Citeşte şi:
 
KPMG: Taxele şi impozitele din salariile românilor sunt cele mai mari din UE. Faţă de unele state sunt cel puţin duble
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Bogdan Matis
8.05.2019, 11:30:00

Acest studiu uita sa mentioneze dezechilibrul ce exista intre salariile de la stat si cele de la privat din Romania. Este principala probelma cu care se confrunta economia romaneasca. Iar acest dezechilibru nu este egal in toate zonele tarii, ci se adanceste cu cat ne indreptam spre zonele mai sarace. E o prapastie ce agreaveaza inegalitatea economica in cele mai sarace regiuni ale tarii si acceleraza procesul de migratie a fortei de munca din acele zone. As vrea sa stiu care e salariul mediu in Romania la privat excluzand primele cele mai bogate orase,dar cred ca situatia e dramatica. Sau haideti faceti o statistica doar pe rural, ceea ce reprezinta jumatate din Romania. Diavolul este in detalii, iar detalile sunt deprimante.

Modifică Setările