articolul anterior articolul urmator

KPMG: Salariul minim din România, al treilea cel mai mic din UE în 2017. Pe ce loc suntem la taxare

13
17 May 2018 17:14:22
Autor: Afrodita Cicovschi

13 Comentarii

pathfinder
17.05.2018, 17:39:02

Pana nu demult eram penultimii. Noroc cu lituanienii astia...

+2 (2 voturi)
Constantine Constantine
17.05.2018, 17:55:45

Daca observati, toate tarile foste comuniste incluzind aici si tarile baltice ca parte a fostului URSS, mai putin Slovenia care facea parte din fosta Iugoslavie, se afla incorpore in coada clasamentului celor mai mici salarii din UE.Cum totusi anul viitor se fac 30 de ani de la momentul 1989 se pune intrebarea cum este posibil acest lucru. De acord ca respectivele state au trebuit sa renunte la economia centralizata iar mai apoi inainte si dupa aderare sa respecte criteriile impuse de CE. Asta a insemnat inchiderea unor obiective economice de importanta majora a economiilor tarilor respective, asezarea preturilor in functie de cerintele UE si trecerea la economia de piata.Nu vorbesc de celelalte tari unde impactul a fost si la ei major.Vorbind insa de Romania trebuie aratat ca unul din motivele de virf pentru care salariile sint atit de mici il constituie faptul ca fosta economie a fost sabotata aproape in intregime.Chiar daca au existat si din partea UE niste cerinte, cei care au distrus fosta economie au fost chiar romanii in frunte cu Roman si Iliescu. Asa se face ca aproape in intregime fostele industrii au ajuns la fier vechi. O sa spuneti ca erau nerentabile.Poate, dar daca macar o parte dintre ele erau retehnologizate (de fapt UE asta a cerut) astazi alta ar fi fost situatia. Cum in zilele noastre 85% dinprodusele agro-industriale se importa, balanta de plati e negativa rau de tot. O echilibrare a balantei ar insemna bani mai multi,in primul rind pentru exportatori. Cum in aria industriilor nu se investeste, exportul sta pe loc. Si daca nu sint bani iar salariile sint mizere principala cauza e ca nu produci.Iar UE are nevoie de marfuri, ca de aceia s-a largit. In schimb exporturile catre noi sint masive si cum cererea e inca mai mare decit oferta acest lucru va continua pina la echilibrarea balantei de plati.Simplu, nu? Concret tarile occidentale iau inca caimacul si noi trebuie sa ne multumim cu putin. Poate le vine si guvernantilor mintea la cap, acum in ceasul al 12-lea. Unde industrie nue, nimic nu e. Doar saracie, pentru ca in tara noastra exista cca 5 milioane de oameni care traiesc sub limita de saracie in timp ce politicienii si guvernanti au devnit nababi.

+4 (8 voturi)
marian slavescu
17.05.2018, 18:58:56

Problema cu taxarea e ca banii se duc in averile hotilor PSD si nu in lucrari publice. Daca tara asta isi revine la normal vreodata ar trebui ca toti membrii PSD si in general politicienii sa fie cautati la averile enorme facute din salariu. Dar Romanica nu-si revine ca poporul e lenes, hot, handicapat si mai ales las.

+3 (7 voturi)
Românul obiectiv
17.05.2018, 19:27:28

Gresit! În nici o tarâ averiile nu sefac din SALARIU, ci din AFACERI...

-2 (6 voturi)
marian slavescu
17.05.2018, 20:07:27

Obiectiv Romanul : Gresit ! In Romania toate marile averi ale politicienilor s-au facut din salariu. E adevarat ca e unica tara (cu exceptia Indiei poate) unde averile facute de politicieni nu trebuie verificate.

+1 (5 voturi)