Bani

articolul anterior articolul urmator

Marea recalculare. Câte decizii au fost trimise până acum pensionarilor şi când vor primi banii

7
12 May 2019 14:14:10
Autor: Elena Deacu

Peste 42.000 de decizii privind recalcularea pensiilor pentru grupele 1 şi 2 de muncă au fost trimise pensionarilor, urmând ca restul de 58.000 să fie eliberate până la finalul lunii septembrie 2019, a declarat, sâmbătă seara, ministrul Muncii, Marius Budăi.

„M-am asigurat cu toţi colegii de la Casele de Pensii din ţară că tot ceea ce este de făcut se va face în termenul legal, şi anume până în 30 septembrie 2019. Dar cei care au primit deciziile acasă în cel mai scurt timp vor primi şi diferenţele de bani, iar după ce aceste diferenţe vor fi primite vor intra în cuantum cu noua pensie. În acest moment suntem la peste 42.000 de decizii eliberate şi trimise către părinţii şi bunicii noştri. Au rămas 58.000 de care urmează până la finalul lunii septembrie”, a spus Budăi, la România TV, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, pensionarii care au primit deciziile urmează să primească şi diferenţele de bani.

„Cei care au primit deciziile ar cam trebui începând de luni să primească acasă (diferenţele - n. r.). Cei care primesc în această lună. La fel ca şi luna trecută, fac apel la dumnealor să ia legătura cu factorii poştali de pe raza de domiciliu şi vor primi deciziile acasă. Deciziile le-au primit, vor primi diferenţele de bani”, a subliniat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Constantine Constantine
12.05.2019, 16:05:12

Vorbe goale.Imi amintesc ca pe la jumatatea anilor 70 cind impozitul pe venit nu se mai retinea individual ci la nivel global, intreprinderile varsind direct la buget impozitele, nimeni nu mai stia ce si cum insa nimeni nu avea tupeul sa comenteze.Concret surplusurile financiare (sporuri depasiri de plan, prime etc) erau platite si impozitate dar in cartea de munca (la care nu aveai acces) totul se opera la nivel de salariu de baza.Realitatea am sesizat-o doar dupa ce am avut acces la cartea de munca.Iar cazul meu nu a fost izolat, practica fiind identica si pe timpul cind primeai fluturas cu datele despre salariu in cazul meu si in anii. Si imi pun intrebarea: daca se pot revendica bunuri imobiliare si pina la a zecea spitza, de ce nu am putea face acest lucru si in domeniul pensiilor? Pentru ca la acest mod nu ar mai exista nici o pensie sub actualul salariu minim brut. Sint oameni ce sint purtati degeaba pe drumuri, in multe cazuri arhivele nu mai exista iar Vasileasca vrea ca statul sa profite acordind (dar cine stie cind) o bonificatie de doar10%.Inteleg canu prea sint bani dar atit timp cit diferenta intre cel mai mic salariu si cel mai mare e de 12 ori si exista pensii speciale de zeci de mii in semna ca bani exista dar ei sint deturnati catre interesele personale ale politicienilor si acolitilor lor.

+3 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
12.05.2019, 20:02:22

...recalcularea va avea loc numai atunci cand TOTI vor pupa pancartele PSD ca pe sfintele moaste..... ...oricum PSD-ul e pe moarte si are mare nevoie de pensiile voastre....

Mihai Popescu
12.05.2019, 16:58:08

Golani ! Recalculeaza pensiile la 100.000 de pensionari iar restul de 5.000.000 de pensionari ramin tot cu pensiile alea de mizerie. Cu exceptia pensiilor speciale nemuncite extrem de mari.

+5 (5 voturi)
moreno toro
12.05.2019, 18:12:04

Nu se mai termina cu minciunile propagandistice . Din cei multi pe care ii cunosc si care au lucrat cu mine in grupa 1 si 2 a , niciunul nu a primit vreo decizie in aceast sens. Din cei peste 7 ani lucrati in grupa 1 a spec.(mediu radioactiv) si 29 in grupa a 2 a (grupe care nu au fost luate in calcul la pensionare in 2013) nu sau recalculat . Tromboane electorale.

+3 (3 voturi)
Cat lover
12.05.2019, 20:47:40

minciuni sfruntate,,,,

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)