Bani

articolul anterior articolul urmator

Netopia Payments: Numărul tranzacţiilor online cu cardul a crescut cu 50% în primele nouă luni ale anului

1
25 Oct 2021 12:40:23
Autor: Afrodita Cicovschi

Netopia Payments a înregistrat o creştere de 50% a numărului de tranzacţii online cu cardul în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, în timp ce valoarea totală a acestora a crescut cu aprox. 55%.

În intervalul de referinţă, compania a procesat în medie 1,4 milioane de tranzacţii digitale lunar. 
 
Potrivit reprezentanţilor companiei, NETOPIA Payments a înrolat peste 3000 de comercianţi parteneri noi în primele nouă luni din 2021. Valoarea medie a tranzacţiilor cu cardul a fost de 240 lei, în creştere cu 15% comparativ cu intervalul similar de anul trecut. 
 
În topul categoriilor de produse şi servicii pentru care românii au făcut cel mai des plăţi electronice cu cardul în perioada ianuarie-septembrie au fost: utilităţile, retailul alimentar, IT&C, asigurări şi mobilă. Conform datelor NETOPIA Payments, cea mai aglomerată lună din punct de vedere al volumului de tranzacţii procesate a fost luna iulie.
 
„Observăm de la an la an o creştere a numărului de tranzacţii online cu cardul, ceea ce arată că din ce în ce mai mulţi români înţeleg rapiditatea şi simplitatea procesului şi adoptă acest obicei pentru plăţile de zi cu zi, fie că plătesc pentru cumpărături sau utilităţi. De asemenea, în cazul comenzilor online vedem şi un uşor avans al procentului plăţilor online versus plăţile ramburs, fapt pentru care până la finalul anului estimăm că procentul de creştere de 50% a numărului de tranzacţii digitale se va menţine”, a declarat Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA Payments. 
 

68% dintre plăţile online sunt realizate de pe smartphone

 
Din datele companiei, 68% din totalul tranzacţiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile, în timp ce doar 32% dintre clienţii finali au ales desktop-ul. Cele mai multe dintre plăţile online au fost efectuate de bărbaţi, în proporţie de 56% din total. 
 
În ceea ce priveşte topul regiunilor în care s-au înregistrat cele mai multe tranzacţii electronice în această perioadă, pe primul loc se află Bucureşti cu o pondere de 36%, urmat de judeţele Cluj cu 10,5%, Timiş cu 8,5%, Braşov cu 6% şi Iaşi cu 4%. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
26.10.2021, 00:46:37

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările