Bani

articolul anterior articolul urmator

NN Pensii micşorează comisionul pe care îl încasează de la participanţii la Pilonul II

0
16 Apr 2018 09:31:34
Autor: Elena Deacu

NN Pensii a redus cu o treime comisionul de administrare aplicat contribuţiilor participanţilor la fondul de pensii private obligatorii (Pilonul II), scrie profit.ro.

Compania urmează astfel să încaseze, începând cu contribuţiile depuse după 1 aprilie, un comision de 1,7% din contribuţia individuală a fiecărui participant la fond, faţă de 2,5% cât încasa până până la 31 martie. Nivelul de 2,5% nu poate fi depăşit, fiind plafonat prin lege. 

​Reducerea va diminua cu 15% veniturile administratorului, conform calculelor realizate de profit.ro.

De la 1 aprilie, dacă în contul participantului sunt viraţi 100 de lei, spre exemplu, NN Pensii va reţine 1,7 lei (comparativ cu 2,5 lei până la 31 martie). Diferenţa de bani (98,3 lei) va fi transformată de către administrator în unităţi de fond şi transferate clientului. Până la 31 martie, în situaţia exemplificată, suma transformată în unităţi de fond era de 97,5 lei.

Pe lângă comisionul de administrare, NN Pensii mai percepe un comision de 0,05% pe lună aplicat asupra activelor totale ale fondului.

Fondul de pensii private obligatorii administrat de NN Pensii avea active de aproape 15,4 miliarde de lei la 12 aprilie. O unitate de fond valoarează 23,97 lei, de la 10 lei în mai 2008, momentul lansării oficiale a sistemului de pensii private obligatorii - Pilonul II. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii