Bani

articolul anterior articolul urmator

O bancă a lansat creditul ipotecar fără avans. Care sunt condiţiile impuse şi ce dobândă aplică

0
27 Aug 2020 16:24:50
Autor: Afrodita Cicovschi

O bancă a lansat joi un nou produs, creditul ipotecar fără avans, în încercarea de a veni în sprijinul celor cărora li s-a schimbat programul sau locul de muncă.

”În ultimul timp tot mai mulţi colegi din unităţile aflate în oraşele mari au conversaţii cu clienţii despre dorinţa acestora de a se muta într-o locuinţă mai mare, de preferat cu curte. De cele mai multe ori, le lipsesc banii de avans sau nu doresc să folosească economiile acumulate pentru avans. Pornind de la acest feedback, în special pentru cei care locuiesc în oraşele mari, aglomeraţii urbane, am îmbunătăţit produsul de achiziţie imobil Patria Acasă, înlocuind avansul în bani cu o garanţie suplimentară pusă pe un imobil pe care îl deţin deja, ei, părinţii, rudele apropiate sau partenerii de viaţă, împreună cu care pot participa la credit pentru o nouă locuinţă.” a declarat Elena Nicodinescu, Manager Dezvoltare Produse Patria Bank.
 
Noul credit Patria Acasă fără avans poate fi accesat de cei care doresc o nouă locuinţă sau o locuinţă suplimentară şi aduc în garanţie o altă proprietate deţinută de ei sau alţi participanţi la credit. În categoria altor participanţi la credit pot intra: soţul/soţia, copiii, fraţii/surorile, părinţii titularului/soţilor, ginerele/nora şi partenerul de viaţă al solicitantului de credit (cu care locuieşte şi se gospodăreşte). Imobilul achiziţionat prin credit trebuie să aibă o valoare de minim 80.000 de euro (sau echivalent în lei), să fie situat într-o zonă urbană mare sau metropolitană aferentă. În garanţie, pe lângă imobilul achiziţionat prin credit poate fi adus un extra imobil, situat de asemenea într-o zonă urbană mare şi/sau împrejurimi.
 
„Este un produs potrivit clienţilor din oraşele mari -  Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Brăila, Arad, Piteşti, Sibiu, Bacău, Târgu Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Alba Iulia, Sighişoara, Slatina, Râmnicu Vălcea şi împrejurimi - al căror ritm de viaţă s-a modificat semnificativ în perioada pandemiei.” a completat Elena Nicodinescu. 
 
În plus, cei care aleg să îşi vireze venitul într-un cont Patria Bank pot beneficia de o dobândă fixă în primii 5 ani, de 6.05% la creditul în lei, urmând ca începând cu cel de al 6-lea an dobânda variabilă să fie de IRCC + marja 3,10 %. Clientii care optează pentru o dobândă variabilă şi virarea venitului la Patria Bank vor avea o dobândă de IRCC + 2,90% pentru creditele în lei şi EURIBOR la 6 luni + 4,05% pentru creditele în euro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările