Bani

articolul anterior articolul urmator

Pensiile private au atins o valoare istorică

1
19 Apr 2021 11:11:41
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto arhiva Adevărul
Foto arhiva Adevărul

Pensiile private din România au ajus la o valoare istorică, depăşind în premieră pragul de 80 de miliarde de lei, potrivit datelor prezentate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit acesteia, luna trecută a fost prima lună în care fondurile de pensii private obligatorii Pilon II au avut  o creştere 33%, respectiv 20 miliarde de lei, faţă de luna martie a anului trecut.
 
Evoluţia a fost susţinută pe de o parte de revenirea unor cotaţii din portofoliul fondurilor de pensii Pilon II, potrivit datelor ZF preluate de Mediafax dar şi de viramentele trimise de salariaţii români, de circa 750 mil. lei în medie.
 
Pe de altă parte, pe parcursul lunii martie 2021, activele fondurilor de pensii private Pilon II s-au majorat cu 3  miliarde de lei faţă de februarie 2021, arată datele ASF.
 
La martie 2021, fondurile de pensii private Pilon II aveau investiţii de 52 mld. lei în titluri de stat (65% din total), alte 19 mld. lei în acţiuni, investite în cea mai mare parte la Bursa de Valori Bucureşti (24%), dar şi obligaţiuni corporative de 3 mld. lei (3,6%), depozite bancare de 1,6 mld. lei (2%) şi alte plasamente. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

eu doar constat
19.04.2021, 11:48:42

Foarte bine! Dar, pentru corectitudine trebuie spus ca pensiile private nu exista inca. Exista doar fondurile pentru pensii private, despre care este vorba de fapt, iar pensiile private vor aparea odata cu prima persoana in plata a unei pensii private. Ceea ce se va intampla peste inca cel putin un deceniu. Daca nu va aparea vre-un escroc, care sa devalizeze aceste fonduri. In Occident au fost deja foarte multi, de ce n-ar aparea si la noi?

Modifică Setările