Bani

articolul anterior articolul urmator

Pensionarii cer majorarea pensiilor în fiecare lună: Preţurile n-au îngheţat. Toate s-au scumpit

9
16 Jan 2021 09:03:06
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Pensionarii afiliaţi în trei organizaţii au cerut majorarea pensiilor cu un procent mic, dar lunar, astfel încât în toamnă să se ajungă la o majorare cu 10%, pentru că doar pensiile au îngheţat, în timp ce toate celelalte preţuri, la energie, întreţinere, alimente s-au scumpit.

Trei organizaţii ale pensionarilor solicită premierului Florin Cîţu şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, o întrevedere pentru a discuta situaţia pensiilor, "înainte de a trece la alte acţiuni".
 
"Ministerul Muncii a constituit o comisie de recalculare a pensiilor, dar nu a fost invitat niciun reprezentant al marilor federaţii (ale pensionarilor, n.r.) sau chiar toţi trei, ca să ne aducem aportul, să discutăm şi noi, să venim cu anumite propuneri foarte bune făcute de pensionari. Deci să avem un dialog. Noi, cele trei organizaţii, plus organizaţiile militare, am făcut demersuri, adrese către doamna ministru Raluca Turcan, către domnul prim-ministru, ca să fim primiţi cât mai curând în audienţă la dânşii, sau să vină dânşii la noi să discutăm aceste probleme. 

Noi înţelegem că sunt numiţi recent, că încă n-au intrat în pâine, încă nu sunt familiarizaţi, mai ales doamna ministru al Muncii, cu problemele pensionarilor, şi de aceea am dori un dialog în primul rând, înainte de a trece la alte acţiuni. Sperăm să reuşim un dialog. (...) Îi rugăm pe domnul prim-ministru şi pe doamna ministru să ne primească cât mai urgent, ca o primă măsură, să discutăm. I-am făcut aceste adrese pe data de 7 (ianuarie, n.r.). Sperăm ca în maxim două săptămâni să discutăm, pentru că poate dânsa nu cunoaşte exact situaţia", a declarat vineri preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România (UGPR), Toma Neamţu, scrie Agerpres.
 
Liderul UGPR a menţionat că toate cele trei organizaţii sunt îngrijorate de creşterea preţurilor la alimente şi utilităţi, în timp ce pensiile au fost îngheţate.
 
"Uniunea Generală a Pensionarilor din România, alături de colegii noştri din celelalte două mari organizaţii mari de pensionari, sunt îngrijorate de preţurile care au crescut şi vor creşte: energia electrică, preţurile la alimente, întreţinerea la bloc, preţurile la carburant, la gaze, etc., şi suntem îngrijoraţi. Nu înţelegem o chestie: foarte bine, s-au îngheţat (pensiile, n.r.) dar de ce nu îngheaţă şi preţurile? Acest Guvern măcar să ia măsura de a îngheţa preţurile, într-un fel sau altul. (...) Pensionarii nu înţeleg: ar fi un efort să mărească cu 1% sau 2% pensia în fiecare lună, să ajungem în septembrie deja cu un bagaj de 10%? Noi suntem siguri că în momentul în care se vor mări pensiile, comercianţii, în septembrie, iar vor mări preţurile, pentru că ăsta e năravul, ca să zic aşa. Deci pensionarii au viaţă grea şi avem rugămintea să fim înţeleşi", a afirmat Toma Neamţu.
 
Cele trei organizaţii sunt: Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

vlad gheorghe
16.01.2021, 09:16:25

PSDul vostr drag a adus toate majorarile aste ,atunci cand a marit pensii si salarii nejustificat ,pai ce credeati ca o dată cu maririle astea ne va creste nivelul de trai cum ar fi fost normal teapa ,de crescut a crescut nivelul de trai da numai la anumite categori ,si aici sper ca va dati si voi seama care sunt acele categori

+3 (5 voturi)
Stefan din Nord
16.01.2021, 09:33:23

Strangeti cureaua si ciocu' mic Ati avut o sansa in decembrie sa va faceti o viata mai buna ,ati preferat sa stati acasa Rabdati acum 4 ani pana la viitoarele alegeri .

-3 (9 voturi)
legiolegio
16.01.2021, 10:09:04

Toti criticii astia ai pensionarilor ati venit pe toata mass-media din Romania si sa explicati batranilor care nu se pricep la economie politica si politica economica ca, marirea nesustenabila a pensiilor duce automat si la marirea preturilor, explicati-le ca asta inseamna inflatie sa ca le lungesti lantul dar si treuca se duce mai departe ? V-ati multumit numai sa-i blamati ,cu asta i-a mintit PSD-ul de atatia ani, oamenii au muncit ani de zile si nu au cunostinte de politica preturilor ! Unul de prin nord tot ii acuza ca nu au votat sau cum au votat in decembrie dar de ce pe pensionari care au votat cum au votat ,de ce nu-i critica pe tinerii cu drept de vot care nu s-au trezit dupa noaptea de la club sau dupa ,,tigara sau injectia in vena '' ca nu s-au deplasat sa-si voteze viitorul si singura lor ocupatie este sa ceara bani de la parinti si bunici ca pe urma sa-i acuze ca nu au viitor ca batranii au votat altceva !

+1 (3 voturi)
muresan anna
16.01.2021, 10:17:04

PSD-ul prin masuri haotice a adus sub masca bunastarii (bunastare reala a fost pentru bugetari si pensionarii speciali) haos total. Acesti indivizi scoliti la 50 de ani, necunoscatori ai principiilor economice dar vocali si tupeisti, striga si acum ca altii sunt de vina. Consecintele prostiei lor le platim noi, cei multi.Trist este ca mai au inca sustinatori! Nu ai cum sa cresti nivelul de trai din pix, si nici din imprumuturi, daca nu investesti in dezvoltarea economiei.

+1 (1 vot)
Tăunu
16.01.2021, 10:47:30

În timp ce unii salariați lefurele s-au dublat, triplat, la medici au crescut de 4 ori, la pensionari a fost prevăzută o majorare de 40 % la sfârșitul sfârșitului da, nici aia nu s-a dat !

-7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările