Bani

articolul anterior articolul urmator

Reacţia primei bănci executate silit din cauza comisioanelor abuzive

1
1 May 2014 12:13:18
Autor: Wall -Street.ro
Volksbank susţine că nu a primit niciun fel de notificare. FOTO wall-street.ro
Volksbank susţine că nu a primit niciun fel de notificare. FOTO wall-street.ro

Volksbank a precizat, referitor la anunţul preşedintelui ANPC privind executarea silită pentru comisioanele ilegale care ar fi fost percepute clienţilor băncii, că executarea sancţiunilor nu are bază legală şi că, în cazul în care va fi notificată, va face contestaţie la executare.

Banca mai sustine ca a "identificat" cinci litigii in urma unor procese verbale incheiate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), iar in patru dintre acestea a avut castig de cauza, conform deciziei instantei.
 
"Avand in vedere ca s-a discutat despre un proces-verbal intocmit de ANPC acum patru ani, solutionat irevocabil acum doi ani si fara a avea o informatie clara in privinta numarului de dosar, am identificat cinci litigii generate de procese-verbale incheiate de ANPC Bucuresti impotriva Volksbank. Din patru dintre solutiile Tribunalului rezulta foarte clar ca ANPC Bucuresti a pierdut. Cea de-a cincea decizie, desi mentine procesul-verbal incheiat de ANPC, precizeaza ca executarea sanctiunilor (amenda si eventuale restituiri de sume) nu are baza legala, intrucat OUG 50 (privind contractele de credit pentru consumatori - n. r.) nu se mai aplica din decembrie 2010 contractelor in derulare. Chiar Curtea Constitutionala stabileste foarte clar acest lucru, prin Decizia nr. 228/2007, precizand ca 'o sanctiune aplicata in baza unei legi pentru o fapta dezincriminata printr-un nou act normativ urmeaza sa nu mai fie executata, chiar daca procedura de executare a acesteia a inceput' ", se arata intr-un comunicat Volksbank, citat de Mediafax.
 
In ceea ce priveste executarea anuntata de ANPC, Volksbank sustine ca nu a primit vreo notificare, iar in cazul in care aceasta s-ar concretiza, va face contestatie la executare.
 
Precizarile Volksbank vin dupa ce presedintele ANPC, Marius Dunca, a anuntat ca institutia pe care o conduce a demarat executarea silita a unei banci care incasat, in mod abuziv, "comisioane de administrare" de la 260 de clienti carora, prin internediul executorului judecatoresc, va trebui sa le restituie toate sumele colectate fara drept.
 
Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
1.05.2014, 22:14:20

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările