Bani

articolul anterior articolul urmator

Ruxandra Avram (BNR): „Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral“

2
24 Nov 2015 10:59:43
Autor: Daniel Ionascu
Oficiali din BNR consideră "imoral" ca băncile să taxeze clienţii pentru a verifica banii din conturi
Oficiali din BNR consideră "imoral" ca băncile să taxeze clienţii pentru a verifica banii din conturi

Comisionul de interogare a soldului la cardul de debit este imoral şi o să vină o perioadă dificilă pentru că va fi transpusă directiva privind contul de plăţi de bază, a declarat, într-o conferinţă de specialitate, Ruxandra Avram, şef serviciu Direcţia Stabilitate Financiară în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

„Vreau să aduc în atenţie o nemulţumire, nu a mea personală, a celor care analizăm piaţa produselor financiare din punct de vedere al costurilor care, de multe ori, şi nu îmi e frică să vă spun, sunt considerate puţin imorale. Am să vă dau exemplul unui singur cost. Sincer, nu mi se pare normal, cel puţin la cardul de debit — înţelegând disponibilităţile mele, să îmi cereţi comision de interogare a soldului. 

Este, din punctul meu de vedere, un comision imoral. Eu îmi încredinţez banii la dumneavoastră, pe ei nu primesc nimic, atâta timp cât ei sunt la vedere, în schimb sunt câteva comisioane inventate şi considerate imorale. O să vină o perioadă dificilă pentru că transpunerea directivei privind contul de plăţi de bază vă va obliga, practic, să vă aliniaţi cel puţin 10 produse în care concurenţa va fi foarte dură“, le-a spus Avram oficialilor din sectorul financiar.
 
Potrivit acesteia, contul de plăţi de bază este creat „în contextul marelui deziderat de incluziune financiară la nivel european“.
 
„Este creat în scopul creşterii competitivităţii şi creării posibilităţii tuturor prestatorilor de servicii de a-şi oferi serviciile de oriunde şi va trebui, peste noapte, să deveniţi şi competitivi inclusiv în ceea ce înseamnă comisioane şi costuri aplicate consumatorilor“, a precizat reprezentantul BNR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Popescu
24.11.2015, 11:57:46

Vezi ce spui ca se supara seful al mare pe tine, alde Isarescu, ca declari ceva contra bancilor a caror ambasador este.

+1 (1 vot)
Xanathos
24.11.2015, 14:34:13

S-a trezit si tanti asta acum dupa ce comisionul asta a cam disparut de peste tot. Ca pana acum a dormit. De ce nu zice ca intre timp s-au inventat altele. De exemplu Raiffeisen, la cardurile de debit in lei Master Card, orice tranzactie in valuta o transforma intai in dolari si apoi din dolari in lei la un curs intern al lor foarte "avantajos". Bineinteles ca pentru cardurile Visa in loc de dolari folosesc euro.

Modifică Setările