Bani

articolul anterior articolul urmator

Schimbare majoră pentru popriri. ANAF va bloca doar sumele datorate şi va ridica poprirea în timp real

0
25 Jun 2019 10:04:19
Autor: Elena Deacu

Popririle bancare vor fi instituite de către ANAF doar pe sumele datorate statului, nu pe tot ce se află în conturile bancare ale firmelor sau persoanelor executate silit, iar ridicarea popririlor va fi făcută în timp real, prevede un set de modificări aflate acum în lucru la nivelul Ministerului Finanţelor, potrivit informaţiilor Profit.ro.

Acum, ANAF pune poprire simultan pe toate conturile, iar ridicarea popririi se efectuează la câteva zile sau chiar mai mult după ce trage suma datorată statului.

Schimbările la care lucrează acum Finanţele, minister în subordinea căruia se află ANAF, vor introduce ridicarea popririi în timp real şi instituirea acesteia doar pentru suma datorată, potrivit sursei citate.

Anul trecut, ANAF a luat din conturile celor cu datorii, folosind poprirea bancară, 3,46 miliarde de lei, sumă cu 9% mai mică faţă de anul anterior. Contactat de Profit.ro, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că intenţionează să introducă această măsură în cel mai scurt timp.

„Intenţionăm să introducem această măsură în cel mai scurt timp. Scopul, la fel ca în cazul altor măsuri adoptate deja sau pe care le am în vedere ca ministru al Finanţelor, este de a aşeza pe baze normale, nu de forţă, relaţia ANAF cu mediul de afaceri şi contribuabilii", a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru profit.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii