Bani

articolul anterior articolul urmator

Termenul pentru plata anticipată a contribuţiilor la sănătate va fi prelungit pentru cei care au primit decizii de impunere

1
9 May 2019 08:52:15
Autor: Afrodita Cicovschi

La cererea premierului Viorica Dăncilă, Ministerul Finanţelor a anunţat că va prelungi termenul de plată a contribuţiilor de sănătate pentru cei care au primit decizii de impunere pentru perioada 2014 - 2017.

„Modificarea termenului de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a termenului de plată anticipată a acestei contribuţii, având în vedere volumul semnificativ de decizii de impunere pentru stabilirea contribuţiei aferente perioadei 2014 – 2017, care nu au fost comunicate contribuabililor până la data de 15 martie 2019, cu consecinţa punerii contribuabililor în imposibilitatea de a beneficia de acordarea bonificaţiei, independent de voinţa acestora, în condiţiile în care OUG nr.89/2018 condiţionează acordarea bonificaţiei de plata contribuţiei până la 31 martie 2019”, a informat MFP.
 
Astfel, se propune ca pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuale, emise şi comunicate de organul fiscal competent între data de 15 martie 2019, inclusiv, şi data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, inclusiv, pentru definitivarea contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017, termenul de plată să fie de 120 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă. 
 
Pentru plata cu anticipaţie a acestor sume, proiectul prevede acordarea unei bonificaţii de 10%, dacă sunt plătite integral în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă. 
 
De asemenea, se propune ca pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuale, emise şi comunicate de organul fiscal competent după data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pentru definitivarea contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017, termenul de plată să fie de 120 de zile de la data comunicării deciziei de impunere. 
 
Pentru plata cu anticipaţie a acestor sume, se prevede acordarea unei bonificaţii de 10%, în condiţiile în care sunt achitate integral în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

test blank
9.05.2019, 10:07:18

bonificatia e acorda in vouchere? puncte de fidelitate? altfel e misto: pe 8 Mai prelungesti un deadline expirat pe 31 martie. tara de nebuni, pe langa ca sunt infractori vorba lu' madam ministresa sanatatii cu studii de ASE