Bani

articolul anterior articolul urmator

Toate contractele vor fi încheiate doar în lei. Dragnea: Nu vreau să mai aud de euro

48
24 May 2019 14:20:43
Autor: Afrodita Cicovschi

Deşi România face de câţiva ani demersuri pentru a putea adera la moneda europeană, înfiinţând chiar şi o comisie în acest sens, liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că nu mai vrea să audă de euro şi că toate contractele ar trebui încheiate în moneda naţională.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat într-un interviu acordat DC News că în perioada următoare social democraţii vor iniţia un proiect de lege care să ajute la întărirea monedei naţionale şi că toate contractele vor fi exprimate doar în lei.
 
"O să introducem o prevedere ca în România să se discute doar despre preţuri în lei. Nu mai vreau să auzim, inclusiv la contracte, preţul în euro, contravaloarea în lei este atât. Ca să întărim moneda naţională, asta vom face în perioada următoare, pentru că toată treaba cu preţurile în euro este o păcăleală", a declarat Liviu Dragnea. 
 
În prezent, tranzacţiile imobiliare, tranzacţiile auto, dar şi contractele pe telefonie mobilă au preţuri exprimate în euro.
 
Potrivit spuselor lui Liviu Dragnea, preţul ar urma să fie exprimat doar în lei, la cursul valutar din ziua respectivă.
 
La începutul lunii trecute, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici reafirmat că România are un plan foarte bine stabilit în privinţa trecerii la moneda euro, iar obiectivul rămâne clar anul 2024.

 „România şi-a stabilit un obiectiv clar (de aderare la euro - n. r.) anul 2024. Chiar dacă suntem gata cu anumite cerinţe, totuşi decizia se ia la nivel european. România, în acest sens, are un plan foarte bine stabilit. Anul trecut, în decembrie, Guvernul a aprobat un astfel de plan, pentru trecerea la moneda euro. Noi ne ţinem de el, ne îndeplinim obiectivele, cum am făcut întotdeauna”, a spus demnitarul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

48 Comentarii

Popa Razvan
24.05.2019, 14:25:26

Scopul utilizarii unui monede este acela de a oferi un punct de reper stabil, predictibil si clar. Cata vreme leul este fluctuant atunci la fel de bine putem folosi si ciorapii ca punct de referinta!

+12 (14 voturi)
alex haiducu
24.05.2019, 14:27:22

de 21 de ani am abonament la vodafone! prima data in dolari de ceva timp in euro! creste valuta,creste abonamentul! creste valuta,puterea salariului scade! mama lor de hoti! preturi in lei! salariile sunt in lei! ungurii mai smecheri ca noi!

-10 (18 voturi)
Mel Grig
24.05.2019, 14:28:07

Cu asta sunt de acord. Dar nu e nici pe departe suficient ca să obțină votul meu.

+2 (10 voturi)
pascu serban
24.05.2019, 14:29:20

Face ce face Dragnea si mai scoate ceva pe gura.Si ca de obicei numai ineptii si tampenii. Si pentru uni este european convins. Mare jeg de psd-ist.

+10 (12 voturi)
1mike
24.05.2019, 14:37:37

Clar, asta ne scoate din UE. Cred ca la noi va veni prin "breaking news".

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (48)