Bani

articolul anterior articolul urmator

Un angajat nu va putea primi salariul minim pe economie mai mult de 2 ani. Ce obligaţii are angajatorul

18
24 Nov 2021 14:09:00
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un angajat nu va putea primi salariul minim pe economie mai mult de 2 ani, timp în care angajatorul are o serie de obligaţii de îndeplinit.

Programul de Guvernare îşi asumă o serie de obiective şi din punct de vedere al salarizării, promovând creşterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie şi acordarea unor sporuri de performanţă anumitor bugetari.
 
„Modernizarea salarizării în sectorul public urmăreşte eliminarea inechităţilor şi instituirea unui sistem de stimulare a performanţei”, se arată în documentul citat.
 
Modernizarea salarizării bugetarilor ar urma să se facă în urma unei „ample evaluări a criteriilor care stau la baza salarizării în sistem”, fiind necesare corelări între complexitatea muncii şi nivelul de salarizare din sistemul public. 
 
Astfel, se va realiza o analiză a tuturor categoriilor de sporuri, ţinând cont de condiţionalităţile asumate prin PNRR şi negocierile cu CE şi se va crea cadrul legal pentru „acordarea unui spor de performanţă lunar personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activităţi cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepţional ori a avut un volum de activitate ce depăşeşte în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport cu complexitatea sarcinilor, în baza criteriilor stabilite de ordonatorul de credite, cu încadrarea în procentul maxim prevăzut de lege”. 
 
Salariul minim brut pe economie va creşte de la 2.300 de lei în prezent, la 2.550 lei de la 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie neputând fi plătit de angajator aceluiaşi salariat mai mult de 2 ani.
„Limitarea duratei de aplicare a salariului minim pentru o persoană la maxim 24 de luni, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim”, prevede programul de guvernare.
Programul de Guvernare prevede şi acordarea de vouchere de vacanţă de 1.450 de lei pentru angajaţii din sectorul bugetar, în vederea dezvoltării turismului intern şi modificarea cadrului legislativ în vederea acordării de prime de incoming.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

geek-a-contra
24.11.2021, 14:21:12

"salariul minim pe economie neputând fi plătit de angajator aceluiaşi salariat mai mult de 2 ani." Citeste mai mult: adev.ro/r32qud poveste veche vazuta si cu rezultate cunoscute: angajatorul va intrerupe contractul de munca inainte de implinirea celor 2 ani. cu posibilityatea re-angajarii dupa o perioada... mai tineti minte legea aia de prin anii '90 cu scutirea firmelor noi de impozit ptr o perioada de la data infiintarii? si avalansa de falimente taman inainte de implinirea sorocului? daca legea nu are prevazute mecanismele de ocolire a ei, geaba....

+19 (21 voturi)
misu sector 3
24.11.2021, 14:46:10

La 2300 brut netul DE CARE NIMENI NU VORBESTE sa nu ne facem de ras cu hoti ue-usa partener strategi,mebra ue tac-pac part-fasssssssss este de : 1386LEI,Ati auzit DIGI(SRI)TV si alti La 2550 brut netul(de care nimeni nu vorbeste)este de: 1524! AVAND IN VEDERE ca salariu minim este MAJORITAR in tara,cu ue-usa suntem o tara de puncte-puncte. Pana si refugiati ne ocolesc si fug de noi sa nu moara de foame pai din 1524 net nici de chirie nu-i ajunge...SARACIE APOCALIPTICA CU GERMANIE UE-USA. Zice cumva statul dupa cei doi ani VECHIME cat nu are voie ca si suma sa-i dea sub?NU deci poate sa-i puna 50 de lei la misto si nu mai este salariu minim. De la partenerul strategic: https://www.youtube.com/watch?v=adq1rlWFE4o

-16 (18 voturi)
mircea miricioiu
24.11.2021, 14:37:55

solutia angajatorului, de incetarea contractului dupa 23 de luni, vine de la sine, dar trebuie avuta in vedere si obligatia angajatului de a mai si munci.

-17 (17 voturi)
Florin Ioanid
24.11.2021, 14:51:57

Foarte inteligent, după doi ani, iti dai angajatul afara si il angajezi cu contract de colaborator. Pai altfel cum? Să-i cresc salariul ca să am ce plăti apoi dări la stat, ca sa facă bugetarul mațul gros in concediu pe banii contribuabilului? Voucher de vacanta pentru bugetari, doar pentru bugetari, unde s-a mai pomenit asta?

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
24.11.2021, 14:59:51

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările