Bani

articolul anterior articolul urmator

Un mare retailer creşte semnificativ  salariile angajaţilor din România

35
25 Feb 2019 09:31:58
Autor: Afrodita Cicovschi

Deficitul de forţă de muncă cu care se confruntă aproape toţi angajatorii din România a determinat unul dintre cei mai mari retaileri din ţara noastră să ia în calcul nu numai majorarea salariilor, ci chiar dublarea lor.

Kaufland va majora veniturile angajaţilor săi la 3.300 lei brut, ceea ce înseamnă un venit net de 1.941 lei, de această majorare urmând să beneficieze toţi cei peste 15.000 de salariaţi.
 
Noul venit minim porneşte de la suma de 3.300 lei brut, incluzând tichetele de masă şi sporurile salariale, şi va intra în vigoare începând cu luna martie a acestui an. Tot la 1 martie 2019 va intra în vigoare şi noul contract colectiv de muncă, cu o creştere de până la 20% pentru ajutoarele în bani prin care compania le este alături angajaţilor săi în diverse evenimente din vieţile personale. Complementar sprijinului financiar, pentru copiii nou-născuţi ai angajaţilor Kaufland, compania va oferi pachete cu produse de igienă necesare unui bebeluş, din gama Bevola, marca proprie Kaufland.

Începând din primăvară, printre politicile companiei, va fi adoptat şi programul de recomandări, care îi recompensează cu suma de 1.000 lei brut, în anumite condiţii, pe angajaţii care recomandă în companie candidaţi potriviţi pentru posturile disponibile.

„Decizia Kaufland România de a mări pachetul salarial şi de beneficii de care se bucură angajaţii noştri consolidează angajamentul de a crea un mediu de lucru corect, orientat către dezvoltare profesională şi individuală. Vrem să le oferim angajaţilor noştri pachete salariale şi beneficii competitive, de aceea urmărim permanent să le adaptăm în funcţie de nevoile reale ale celor din echipă”, a declarat Marco Hößl, Director General Kaufland România.

Modificarea salarială este amplificată de măsurile luate anul trecut pentru bunăstarea angajaţilor companiei. Printre beneficiile suplimentare pe care le au aceştia se numără o suită de programe şi avantaje care întreţin o bună sănătate fizică şi emoţională, precum asigurarea voluntară de sănătate, cursurile de meditaţie şi yoga sau concediul sabatic. Pentru că implicarea face diferenţa, fiecare angajat are dreptul la 2 zile libere plătite pe an în care se poate dedica voluntariatului – precum acţiuni de ecologizare în parteneriat cu Let's Do It, Romania!, construirea de case pentru familii cu venituri reduse prin proiectul Big Build sau acţiuni de împădurire.

Compania continuă să ofere pentru echipa sa sesiuni de terapie antifumat şi anul acesta, iar începând din primăvară va organiza şi cursuri de nutriţie. Tot în luna martie, Kaufland România va organiza o campanie naţională de consult oftalmologic gratuit, accesibil tututor angajaţilor companiei. Pentru a le furniza angajaţilor săi servicii de calitate în pachetul de beneficii oferite, Kaufland România alege să continue şi anul acesta colaborările cu parteneri de renume precum Bookster, 7card şi Pegas.

Unul dintre cele mai frumoase proiecte desfăşurate la nivel intern de Kaufland România a fost „CEO Breakfast”, o serie de întâlniri care au facilitat dialogul între Marco Hößl şi angajaţii din sediul central, centrele logistice şi magazine. Succesul proiectului se datorează atmosferei de lucru relaxate: la toate nivelurile companiei, colegii îşi vorbesc la „per tu” iar exprimarea liberă este încurajată.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

LochRoagPM
25.02.2019, 09:46:15

Caporalilor , staliniștilor ! ...cum stă treaba ? ....vidanjați și coveȘiți până vă vin toți sașii la apă! Parcă era vorba să-și închidă afacerile pe aici prin țărișoară ,când colooo...dublează salariile . Cred că de la oughe 114/2018 li se trage . Și în aceste condiții ” nu pleacă cânele din fața măcelăriei! ” aici se fac bani frumoși , nu în corupta și islamica jermanie . Plecară bănci, plecară Lidl , Profi, Mega Image, Auchan , Carr Four , șamd ...unde ? ...în România ...aici se simt cel mai bine .

-12 (20 voturi)
Adrian Foangă
25.02.2019, 11:29:53

Stai cuminte ca nu pleaca. Nici 2000 de lei salariu NET si se lauda ca le maresc amaratior leafa.

-3 (7 voturi)
AltCineva
25.02.2019, 09:46:50

unii tipa ca salariul minim este prea mare si altii majoreaza salariile ca sunt prea mici...

+1 (7 voturi)
Dvcread . M a n
25.02.2019, 11:14:37

Ia sa vedem acum propaganda astora cu "vai, ne pleaca multinationalele din cauza psd - ului, a lu dragnea, a vioricai si - a lu tudorel!!" Va iesi in strada sora cu bastonul in aer sa apere angajatii kauflandului de marirea salariilor!!! Bine, propaganda si manipularea pe care - o fac astia de la usr va - ncepe sa caute motive sa i lamureasca pe prosti ca va creste inflatia!

-1 (13 voturi)
savu cristian
25.02.2019, 12:17:17

Aha e rau cu PSD ,pleaca corporatiile bla bla bla

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările