Bani

articolul anterior articolul urmator

Vă dau un creee-dit! De nevoi personaaa-le! Nasol!

36
2 Dec 2013 11:30:35
Simona Catrina

Într-o dimineaţă, la ora la care eu mă culc şi ei se scoală, reprezentanţii unei bănci m-au sunat ca să-mi ofere un credit de nevoi personale. Expresia în sine e dubitabilă, sună a caca, dar mă rog, n-am pornit la drum cu idei preconcepute.

Am fost tentată de un şuvoi de bani gheaţă, desigur. Am luat notiţe. Totul era o formalitate. Nu trebuia decât să le duc două sute de mii de hârtii cum că sunt angajată, că n-am cazier, că n-am boli incurabile, n-am carii, n-am paraziţi intestinali, n-am depresie, n-am tinichele de coadă la Biroul de Credite, n-am mătreaţă şi n-am draci, în rest totul era perfect.

M-am prezentat la biroul negociatorului, cu sarsanaua plină de dovezi că sunt un bun cetăţean al patriei noastre. M-au servit cu un pişvaser pe care ei o intitulau cafea. Apoi, cu un rânjet de tigru oligofren, au început să-mi analizeze dosarul. Au făcut un punctaj şi mi-au spus că mă sună, într-una până la două zile, ca să-mi spună rezultatul.

După şase zile, ţââârrrr, telefonul. Alo, suntem de la Cutare Bank. Ne pare rău, dar nu vă calificaţi pentru creditul de nevoi personale. De ce? – am dorit să ştiu. Deoarece calculatorul vă respinge! Am solicitat să mi se facă legătura cu computerul, ca să am dreptul la o răfuială onestă. Voiam să-l întreb pătimaş: de ce, mă, de ce? Am un salariu decent, n-am datorii, nu sunt rău platnic, n-am scame de niciun fel. Cu toate astea, calculatorul care nu-mi dă mie 10.000 de euro şi le dă altora câte-un milion (dracu' ştie cu ce garanţii) nu poate să mă sufere.

După îndelungi conversaţii penibile, mi s-a spus că nu prezint încredere, întrucât încă nu sunt măritată oficial, nu deţin autoturism şi locuiesc într-o garsonieră. Le-am explicat, cu nervii vâlvoi, că sunt de acord să pun ipotecă pe garsonieră şi să târăsc după mine alte garanţii stupide de care au nevoie. Nţţţţţ, ziseră ei. Nu-i interesa garsoniera mea, chiar dacă valorează de trei ori mai mult decât împrumutul.    

Cine a spus că banca dă bani numai cui are deja bani a fost un geniu. N-am restanţe nicăieri. Mi-am plătit toate ratele la timp, indiferent că a fost un aragaz sau un apartament. Unele bănci sunt imbecile, acordă împrumuturi unor interlopi sau unor beizadele care mai mult ca sigur că n-or să-şi achite ratele.  

Monşer, iertare, eşti un idiot. De pe urma mea, puteai să capeţi de două ori împrumutul. Ţi-aş fi îngroşat burta şi te-aş fi făcut bogat. Eşti prost de bubui. Nu ştii să faci afaceri. Răzbunarea mea e că, tâmpiţi cum sunteţi, veţi acorda credite unora care vă vor transmite cele mai sincere ţepe. Dumnezeu nu dă cu parul, dă cu falimentul. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Larisa Ofiteru
2.12.2013, 11:44:50

:)))) pai nu stiai deja!?! pentru a obtine cu creee-dit trebuie sa: 1) musai sa fii maritata; 2) la alegere sa ai copii sau alte fiinte omenesti in custodie/ ingrijire; 3) sa fii "propritar"; 4) eventual sa mai ai vreun mic creee-dit in alta parte sau ideal tot la ei. ... aaaa daaa .... si cea mai penibila: sa ai telefon fix =))=))

+19 (21 voturi)
gogu58
2.12.2013, 12:00:14

Ai incecat sa-ti rogi tatal sa sune la presedintele bancii ?

+12 (22 voturi)
Popescu Cristiana
2.12.2013, 12:27:02

Simona Catrina esti dementiala ! Din nou m-ai facut sa rad cu pofta. Bravo !

+8 (20 voturi)
gigione
2.12.2013, 12:49:55

tu rîzi cam uşor...

+1 (21 voturi)
Gherman Adrian
2.12.2013, 12:40:31

Nu credeam sa existe o asa mare incredere in oamenii casatoriti. :))) Culmea! Mie... aia imi par cei mai cretini/parsivi.

-13 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările