Bani

articolul anterior articolul urmator

Vaccinurile anti-COVID-19 produse de Pfizer şi Moderna s-au scumpit. Pfizer estimează că va mări preţurile şi mai mult după încheierea pandemiei

4
1 Aug 2021 15:33:17
Autor: Maria Ţaga
Pfizer a anunţat săptămâna trecută că a ridicat estimarea veniturilor din vaccinuri cu aproape o treime, până la 33,5 miliarde de dolari.
Pfizer a anunţat săptămâna trecută că a ridicat estimarea veniturilor din vaccinuri cu aproape o treime, până la 33,5 miliarde de dolari.

Pfizer a ridicat preţul vaccinului său contra Covid-19 cu mai mult de un sfert, iar Moderna cu mai mult de o zecime în ultimul contract cu Uniunea Europeană, în contextul în care Europa s-a confruntat cu probleme de furnizare a dozelor şi cu efectele secundare ale produselor rivale, scrie Financial Times.

Noul preţ al unei doze Pfizer este de 19,50 euro, faţă de 15,50 anterior, potrivit secţiunilor din contract văzute de Financial Times, scrie hotnews.ro.

Preţul unei doze Moderna este de 25,50 euro, arată contractul, în condiţiile în care în primul contract era de 19 euro.

Preţul actual este mai mic decât se convenise anterior, mai precis 28,50 euro, pentru că s-au comandat mai multe doze.

Pfizer a anunţat săptămâna trecută că a ridicat estimarea veniturilor din vaccinuri cu aproape o treime, până la 33,5 miliarde de dolari, în condiţiile în care vânzările de vaccinuri au ajutat la dublarea vânzărilor totale în trimestrul al doilea.

De asemenea, Pfizer estimează că va majora şi mai mult preţurile după ce pandemia se va încheia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

dumitru bogdan
1.08.2021, 15:48:08

Din dragoste de oameni. Ei chiar vor sa se incheie aceasta pandemie.

-25 (27 voturi)
Constantine Constantine
1.08.2021, 16:11:29

Nu ati inteles.De fapt ei vor sa ne anunta ca dupa pandemie vaccinul va fi mai scump pentru simplu motiv ca va fi omologat, e normal deoarece un vaccin omologat are tot dreptul sa fie mai scump fata de cele experimentale ce sint sint testate in prezent pe oameni.In aceste conditii drgostea de oameni paleste in fata dragostei de bani.De fapt vorbim de un tun financiar la scara mondiala care va ajunge la $ 100 miliarde! Si asta in timp ce numarul total de decedati pe motiv de covid reprezinta un procent neinsemnat raportat la numarul total de locuitori ai planetei.

-8 (10 voturi)
Constantine Constantine
1.08.2021, 17:29:37

Concret din datele publicate de reiese faptul ca la o populatie globala de 7,7 miliarde de oameni ,au murit din cauza virusului 4,3 milione de oameni in timp ce la nivelul anului 2019 nr total al deceselor cauzate de alte motive a fost de 120 milioane

-6 (10 voturi)
Thot
1.08.2021, 17:24:18

E simplu boicotati de UE și celelalte state căci oricum se vaccinează puțini și stocurile se aruncă. Dar se pare că având ajutorul (interesat) al celor ce conduc firmele astea pot face ce vor. Și se mai miră că teoriile conspirațiilor sunt în floare.

-8 (10 voturi)
Modifică Setările