Bani

articolul anterior articolul urmator

Valoarea tichetelor de masă ar putea creşte la 15 lei

0
27 Sep 2016 17:39:42
Autor: Raluca Florescu
În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 9,57 de lei
În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 9,57 de lei

Deputaţii din Comisia de Muncă au votat astăzi un proiect de lege care prevede creşterea valorii tichetului de masă de la 9,57 de lei la 15 lei, a anunţat deputatul PNL Andreea Vass.

Este vorba despre proiectul de Lege nr. 314 din 2016 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.

„Proiectul include un amendament al deputatului PNL Andreea Paul, prin care se majorează la 15 lei valoarea nominală a tichetului de masă. Proiectul iniţial prevedea o majorare de la 9,57 lei la 13 lei”, scrie Andreea Vass, într-un comunicat trimis presei.

Potrivit acesteia, 4 din 10 români trăiesc în risc de sărăcie sau de sărăcie extremă, iar circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie sau foarte aproape de salariul minim.

„Aceştia sunt principalii potenţiali beneficiari, alături de ceilalţi salariaţi pe care angajatorul optează să-i stimuleze prin oferirea de tichete de masă. Valoarea majorată a tichetului de masă, de 15 lei, reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prânz pentru un angajat, respectiv 0,52% din salariul mediu brut pe economie”, consideră deputatul liberal.

Raportul final al Proiectului de Lege urmează să intre în următorul Plen al Camerei Deputaţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările