Bani

articolul anterior articolul urmator

Vasilescu, despre legea salarizării: Până la pragul de 4.000 lei, salariile se dublează. După acest prag va fi o creştere cu 45%

65
4 Mar 2017 21:20:43
Autor: News.ro
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat sâmbătă seara, la România TV, că de luni încep discuţiile cu sindicatele din ordinea publică şi sănătate despre legea salarizării unitare, urmând ca veniturile până la pragul de 4.000 lei să se dubleze, iar cele care depăşesc acest nivel să se majoreze cu 45%.

„Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate”, a afirmat ministrul.
 
Întrebată dacă ar putea apărea modificări la proiectul legii salarizării unitare, în condiţiile în care sindicaliştii şi-ar dori anumite schimbări, Olguţa Vasilescu a spus că Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea să modifice proiectul.
 
„Noi nu vrem să fie niciun fel de modificări, sigur că suntem deschişi la orice dezbatere cu sindicatele. Pe mine m-a distrat un pic faptul că au început să atace o lege pe care nici măcar nu au văzut-o până acum. Suntem deschişi tuturor discuţiilor şi eu sunt convinsă că pentru cei cu salariile mici, veştile vor fi foarte bune”, a răspuns ea.
 
De asemenea, întrebată când va ajunge în Parlament legea salarizării unitare, Vasilescu a susţinut că nu poate da un termen fix, deoarece trebuie să aibă loc o serie de discuţii cu sindicaliştii.
 
„Nu pot să vă dau o dată concretă, pentru că trebuie să avem mai întâi discuţii cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care îl avem şi în programul de guvernare, că va trebui să fie adoptată până la data de 1 iulie anul acesta”, a completat vicepreşedintele PSD.
 
Chestionată în continuare cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, Olguţa Vasilescu a spus că „sunt mai multe praguri”.
 
„Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul.
 
În ceea ce priveşte pensiile, Vasilescu a precizat că „următoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toţi pensionarii din România, când creşte punctul de pensie la 1.000 lei”. 
 
Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) "Cartel Alfa" îi solicită ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, să renunţe la separarea salariilor de indemnizaţii, în noua lege a salarizării, în condiţiile în care indemnizaţiile demnitarilor, primarilor, preşedinţilor de consilii judeţene ar fi raportate la salariul mediu, în timp ce restul salariilor din sistemul public sunt raportate la salariul minim.
 
"Stabilirea bazei de raportare a indemnizaţiilor demnitarilor, primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, vicepreşedinţilor, etc la salariul mediu, în timp celelalte salarii din sistemul public sunt raportate la salariul minim din grilă, instituie un tratament diferenţiat al acestor angajaţi publici în raport cu ceilalţi", arată reprezentanţii CNS "Cartel Alfa" într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
 
Comitetul Confederal al CNS "Cartel Alfa" consideră că intenţia Guvernului de a separa astfel salariile de indemnizaţii în noua lege a salarizării unitare, care urmează să fie discutată cu sindicatele, reprezintă "o aroganţă a aleşilor".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

65 Comentarii

Utilizator Adevărul
4.03.2017, 21:42:13

Comentariu considerat abuziv.

miron miron
4.03.2017, 21:51:31

Veniturile pana la 4000 lei se dubleaza, vai de capul ei Olguta! Nu stiu ce stie Olguta, dar sa maresti salariile e atăt de usor si populist, dar de unde ei bani pentru asa mariri. Va trebuie imprumutati bani, de peste tot cu dobanzi mari si cei care vin in urma ta trebuie sa platesca. Nici nu s-au marit salariile si pensiile si deja păinea s-a scumpit cu 10 la suta.

+16 (20 voturi)
Manole Scarlat
4.03.2017, 21:53:25

Încă o dovadă că PSD este partidul celor mulţi, apărătorul şi garantul nevoilor tuturor oamenilor muncii de la oraşe şi sate, indiferent de naţionalitate.

-17 (21 voturi)
Pribeagul Ro
4.03.2017, 21:59:13

"„Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul." Asta-i de-a dreptul epocala. Innseamna ca salariile de 4 mii se vor apropia de cele de 7 mii lei. Am vaga impresie ca se pregatesc sa faca prostii enorme. Una din ele este prezentata: "Stabilirea bazei de raportare a indemnizaţiilor demnitarilor, primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor de consilii judeţene, vicepreşedinţilor, etc la salariul mediu, în timp celelalte salarii din sistemul public sunt raportate la salariul minim din grilă, instituie un tratament diferenţiat al acestor angajaţi publici în raport cu ceilalţi", arată reprezentanţii CNS "Cartel Alfa" într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Despre alta doar se vorbeste pe soptite: Urmeaza sa fie doua salarii minime, unul pentru bugetari, de cca 1700 lei, altul pentru ceilalati muritori, de cca 1400 de lei. Probabil au preluat ideea Europei cu doua viteze, pe care n-o accepta in vorbe, dar se pregatesc s-o aplice in fapte. Se pare ca Mama prostilor s-a aflat in treaba sa nasca mereu pe plaiurile noastre mirifice.

+10 (14 voturi)
paul.o
4.03.2017, 21:59:17

Guvenantii ( 1990- ...) au impins tot mai multi romani sa plece in strainatate ; ce se intampla cu acesti dezradacinati ? Pensia pe care o pot lua in Spania, Italia, Germania este minima intrucat totul se calculeaza la anii munciti acolo; daca se adaoga anii munciti in Romania mai vin 100-200 euro ceea ce te lasa sa traiesti din asa numitul ajutor social. La limita saraciii ! Cunosc zeci de cazuri de oameni care desi au muncit 1/2 in Romania si 1/2 in vest, sunt acum legume; este asta rezultatul EU cu doua viteze ?As vrea sa vad va politicienii romani se implica pentru a fi recunoscuti anii de munca din Romania la nivelul anilor lucrati in strainatate. Daca vrem sa fim o comunitate , va rog sa-i aveti in vedere pe acesti oameni si mai putin pe cersetorii care s-au impamzit prin UE.

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (65)

Modifică Setările