Bani

articolul anterior articolul urmator

Venit minim vital şi în România. Cine vine cu propunerea

3
2 Jun 2020 18:39:43
Autor: Elena Deacu
Membrii Pro România Ioana Petrescu şi Victor Ponta FOTO Mediafax
Membrii Pro România Ioana Petrescu şi Victor Ponta FOTO Mediafax

Pro România, partidul lui Victor Ponta, propune ca fiecare cetăţean afectat de coronacriză să beneficieze de sprijin pentru trai decent, prin asigurarea, de către stat, a unui venit minim vital lunar. Astfel, ajutorul urmează să fie calculat ca diferenţă dintre suma de 1.500 de lei şi venitul net lunar al persoanei.

Pro România susţine că măsura trebuie să fie valabilă atât pe perioada stării de alertă, cât şi pe o durată de un an după finalizarea acesteia. De asemenea, se propune majorarea cuantumului aferent venitului minim vital pentru familiile monoparentale cu suma de 500 de lei. Pentru familiile cu trei persoane majore care locuiesc în aceeaşi gospodărie se acordă un ajutor de maximum 3.000 de lei, respectiv 4.000 de lei pentru cele cu mai mult de trei membri peste 18 ani.

Pro România susţine că, fără reglementarea venitului minim vital, românii vor fi puşi în situaţia de a nu-şi permite alimentele sau medicamentele necesare. „Asta cu atât mai mult cu cât guvernul Orban refuză să aplice legea care majorează pensiile, iar numărul celor care au rămas fără un loc de muncă trece de un milion”, afirmă reprezentanţii partidului.

Ei reamintesc că o măsură similară pentru asigurarea unui venit minim vital a fost implementată deja în Spania, acolo unde fiecare persoană care câştigă mai puţin de 200 de euro primeşte, de la stat, o diferenţă de 456 de euro.

„Pro România semnalează faptul că statul român trebuie să facă schimb de bune practici cu alte ţări în ceea ce priveşte protecţia cetăţenilor. De altfel, cele mai multe dintre măsurile propuse de Pro România de la începerea crizei au ca referinţă proiecte de succes implementate în alte state, adaptate, cu ajutorul specialiştilor din fiecare domeniu, realităţii din ţara noastră. Pentru urgentarea parcursului de adoptare a acestor măsuri, Pro România a inclus toate prevederile descrise mai sus în proiectul de lege privind venitul minim garantat, iniţiativă proprie depusă încă din luna aprilie, aflată în procedură legislativă”, conchid reprezentanţii partidului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
2.06.2020, 18:49:04

Adică ...decât să se efectueze investiții majore în economia României și în fel acesta să li se dea de muncă acelui milion de români ...și nu numai ....ăsta vine cu propunerea de a ține românii acasă , dându-le de pomană bani împrumutați, nemunciți de nimeni .....???? Ăsta e golan cumva ...Îl plătește cineva ca să distrugă România ?

+1 (1 vot)
Adrian Foangǎ
2.06.2020, 19:00:04

Terminati ma cu prostiile astea cu "investiile". Au trecut 30 de ani de la revolutie, nu v-ati saturat de gogosile astea cu care sunteti mintiti la infinit? Daca nu se face venit minim universal, atunci o sa fie topt saracie cat cuprinde. Si toti cei apti de munca vor pleca afara. Si asa suntem saracii Europei, milioane de romanache lucreaza pe salarii de 250 de euro, se caca in fundul curtii, nu au apa curenta, canalizare... iar voi rumegati prostiile lui Catu, cu "investiile". Cine face investitii cand nu mai gaseste nici picior de muncitor calificat in tara asta?! De ce credeti ca nu mai vine nici dracu de vreo 10 ani sa investeasca in Romania, in ciuda salariilor demne de Africa?!

Tomescu Tom
2.06.2020, 19:38:22

Adrian Foanga Și asta e și soluția ta ..pomana universală ? De ce nu propui un cadru legislativ adecvat care să rămână stabil pe o perioadă lungă de timp .. ? Care să dea voie celor ce vor să investească , să aibă cu climat economic previzibil, predictibil .. pe termen lung ? Vrei mereu legi date de politicieni, după cum bate vântul intereselor lor personale ? De ce nu propui o înăsprire a legilor ANTICORUPȚIE ? O intensificare a luptei împotriva corupției ..a mafiei politice , a nepotismului ? .. A infractorilor ce fraudează perfect "legal " cu sume imense România ?

+1 (1 vot)
Modifică Setările