Bani

articolul anterior articolul urmator

Vicepreşedinte Pro România: Dacă nu sunt bani de pensii, luaţi de la partide!

7
24 Apr 2019 09:31:18
Autor: Afrodita Cicovschi

Emilia Meiroşu, deputat Pro România, susţine că, în realitate, nu sunt bani pentru legea pensiilor susţinută de tandemul PSD -ALDE şi se încearcă păcălirea pensionarilor, prin această amânare până după alegerile din 2020.

Politicianul consideră că Guvernul Dăncilă-Dragnea vrea să meargă mai departe cu legea pensiilor, o lege foarte importantă deşi cuprinde multe aspecte care nu sunt în favoarea cetăţenilor.
 
“Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare, cu toate majorările, de la 1 ianuarie 2019, nu trebuie să aşteptăm până în anul 2021! Trebuie să fim corecţi cu cei peste 5 milioane de pensionari şi să beneficieze de măriri cât mai curând posibil. Dacă sunt bani la buget, de ce trebuie să aşteptăm până în 2021? Tocmai de aceea, colegii deputaţi din PRO România au depus un amendament pentru ca toate majorările prevăzute de lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, declară Meiroşu, liderul PRO România Brăila.
 
“Cetăţenii au nevoie de majorări în prezent, pentru că acum sunt creşteri de preţuri. Deja se vorbeşte despre o creştere cu 30% la produsele de bază în decembrie 2018, comparativ cu anul trecut! În cazul în care Guvernul Dăncilă-Dragnea nu face tot posibilul pentru ca toate majorările promise de legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, există un singur motiv: nu sunt bani! Aşadar, legea pensiilor este o MINCIUNĂ, praf în ochii pensionarilor!”, punctează deputatul Pro România.
 
Pro România pune la grea încercare tandemul PSD-ALDE  propunând şi o soluţie: suspendarea pentru 1 an a subvenţiei primite de partide şi utilizarea fondurilor pentru plata pensiilor.
 
“PSD a primit doar în luna septembrie 35 de milioane de lei, iar PNL - 16 milioane. Suma totală pentru 2018 plătită partidelor este de 190 de milioane de lei. Nu mai puţin de 300.000 de pensii minime ar fi putut fi acordate din această sumă”, argumentează Emilia Meiroşu.
 
“Dacă sunt bani, majorările să fie aplicate de la 1 ianuarie 2019. Dacă nu sunt bani, să nu mai fie minţiţi pensionarii!”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Marcel Panciu
24.04.2019, 09:37:33

Susțin această propunere. Eliminați subvențiile nesimțite acordate partidelor și plătiți pensiile oamenilor.

+3 (3 voturi)
Ionel Marcu
24.04.2019, 10:02:31

Și din anularea pensiilor speciale s-ar putea economisi o mare sumă de bani, pe care PSD ar putea-o folosi la mărirea pensiilor „de cotizare”, fără alt efort bugetar. Mai au ca rezervă și reducerea Parlamentului la 300 și a ministerelor la 14, media europeană. Nici cei 150 secretari de stat dragnioți nu sunt necesari, Macron are în guvernul lui numai 25.

+1 (1 vot)
LochRoagPM
24.04.2019, 10:24:30

Doi economiști de largă respirație internațională marcel și ionel , susținiți de tripleta de aur cîțu -dancă - fârșerotu , se scarpină la mucușor ban și salvează România cu propunerile lor... Iar bagă zereiștii marota cu ...” nu sunt bani de pensii!...nu sunt bani de salarii!...”așa o tot țiiiin din ianuarie 2o17 și?.... yok șansa rambo ... iată că nu ies pensionarii în victorinna plaza se duc la Mall, merg la spectacole cu tudorel dorel chiorlăilă se dau cu mașinile prin capitală și pri orașele patriei pensionarii , aia cu alea speciale beau cafeaua la Vienna, joacă table la Monte Carlo ... E bine în România ! Și ăia care nu au muncit neam în viața loer tot au 650 Lei pensie lunară . Acum când mărește coana Veo pensia , urlă economiștii ” ...nu sunt bani de pensiii!...țărișoara săraca de ea este în prăpastia prăpăstiilor economiei ...” ...niște lozincari ...Patla luuungă căzăturilor de ” ieconomiști ”!

0 (2 voturi)
Dream Pervertor
24.04.2019, 11:26:45

@rangaPM: 1. ai dat BAC-u'? 2. daca ai dat BAC-u' cat ai obtinut la limba romana? 3. daca nu, nu! 4. ...cara-te!

-1 (3 voturi)
dominic paul
24.04.2019, 11:32:28

Sistemul Public de Pensii este o schema piramidala sustinuta de stat, o escrocherie care se va prabusi din cauza inversarii piramidei demografice. Din pacate aceasta escrocherie piramidala este folosita aproape in toate statele lumii, inclusiv de UE.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)