Bani

articolul anterior articolul urmator

Vot deschis: creşterea sau îngheţarea salariului minim pe economie va fi analizată printr-un sondaj

8
23 Dec 2015 17:21:22
Autor: Dan Străuţ
Salariul minim ar urma să crească de la 1.050 la 1.200 de lei
Salariul minim ar urma să crească de la 1.050 la 1.200 de lei

Ministerul Economiei a lansat un sondaj online în cadrul căruia persoanele interesate sunt invitate să-şi exprime opiniile legate de evoluţia salariului minim pe economie.

„Ministerul Economiei, Comerţului si Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) intră într-un dialog direct cu actorii economici, după consultările, în mod particular, cu organizaţiile reprezentative ale mediului de business şi ale IMM-urilor“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Astfel că ministerul lansează, public, sondajul cu tema „Creşterea salariului minim brut garantat pe economie”, care poate fi completat mai jos

„Prin întrebările punctuale despre viitorul afacerilor în 2016, ne propunem să identificăm atât efectele creşterii salariului minim asupra strategiei de business a antreprenorilor români, cât şi gradul de ocupare al forţei de muncă“, se arată în comunicatul MECRMA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Pablo
23.12.2015, 21:07:09

Este inadmisibil sa lasi salariul minim pe economie la 230 de euro brut cand parlamentarii si au tras o armata de beneficii. Nu credeam vreodata ca am sa regret guvernarea psd. La ora asta suntem la mana angajatorului 100%. Nu tu contract colectiv la nivel national, nu tu contract sectorial, codul muncii e de pleasna, de legea 62 nu mai vorbim. Ramanem cu contractul individual de munca ce este la cheremul angajatorului. Deci suntem la 20 de euro de ultimul loc in Europa pe salariul minim. No commet!

+1 (1 vot)
M Laur Razvan
24.12.2015, 01:46:45

Majoritatea managerilor/patronilor din Romania, Bulgaria NU respecta angajatii dar isi bat joc si de ei INDIRECT deoarece NU motiveaza angajatii, ii umple de rusine si cand sunt pe pierdere nici DIVINITATEA nu vrea sa-i ajute dar vor intra in faliment. Acum este bine sa fii manager/patron de firma pentru ca sunt multi SOMERI. Sunt prea mari DIFERENTELE de salarii intre angajatii executanti si functiile de conducere, dar in tarile dezvoltate nu este asa mare diferenta de salarii si in acest mod ROMANIA va ramane in urma EUROPEI.

+1 (1 vot)
Pablo
23.12.2015, 21:32:25

Revin odata cu cresterea salariului minim la bulgari suntem la 80 de roni de ultimul loc in Europa!!! Domnule prim ministru nici macar ipoteza ultimului loc in Europa nu va motiveaza sa luati aceasta masura obligatorie e crestere a salariului minim?

Pablo
23.12.2015, 21:33:11

Revin odata cu cresterea salariului minim la bulgari suntem la 80 de roni de ultimul loc in Europa!!! Domnule prim ministru nici macar ipoteza ultimului loc in Europa nu va motiveaza sa luati aceasta masura obligatorie de crestere a salariului minim?

Utilizator Adevărul
26.12.2015, 19:43:26

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările