Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Accident de muncă de invidiat? Infarct în timpul sexului, despăgubit de angajator

5
11 Sep 2019 15:52:32
Autor: Elena Deacu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Atacul de cord în timpul sexului a fost considerat accident de muncă de către o instanţă, după ce un bărbat aflat în timpul unei călătorii de serviciu a murit în mijlocul partidei, scrie publicaţia franceză BFM TV.

În anul 2013, o companie franceză şi-a trimis unul dintre tehnicienii de securitate în deplasare în interes de muncă, pe un şantier. Acesta a murit, însă, în timpul deplasării, în momentul unei partide de sex, când a suferit un atac de cord.

Un fond de asigurări de sănătate a clasificat cazul drept un accident de muncă, dar angajatorul a contestat acest lucru. Compania a motivat că salariatul comitea adulter, cu o femeie necunoscută, în altă cameră de hotel decât cea rezervată şi în afara orelor de program.

Cu toate acestea, Curtea de Apel din Paris a decis contrariul şi a asimilat sexul cu o activitate curentă (precum duşul), hotărând astfel că este vorba despre un accident de muncă. Instanţa a susţinut că decesul a survenit în timp ce salariatul îndeplinea o îndatorire pentru angajatorul său, motiv pentru care beneficia de protecţie socială.

„Nu contează dacă accidentul a avut loc în timpul unei activităţi profesionale sau al unei activităţi din viaţa de zi cu zi, cu excepţia cazului în care angajatorul are dovada că salariatul şi-a întrerupt misiunea dintr-un motiv personal”, a transmis instanţa.

Judecătorii au reamintit că actul sexual este o parte a vieţii de zi cu zi. Faptul că accidentul a avut loc în alt loc decât camera de hotel pe care compania i-a rezervat-o nu a fost de ajuns pentru ca judecătorii să considere că angajaul era în afara autorităţii angajatorului. Prin urmare, situaţia a fost recunoscută ca accident de muncă. Decizia poate fi atacată la Curtea de Casaţie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ionel Marcu
11.09.2019, 17:51:32

Credeam că numai în România sunt posibile aberații de tot felul, dar văd că și Occidentul s-a prostit!

+3 (3 voturi)
inuendo
11.09.2019, 18:07:27

Au și ei faliții lor... În România , cetățeanul este supus acestor manifestări, din fragedă pruncie. Politicienii, patronii, managerii, polițiștii, militarii, doctorii, profesorii, judecătorii, funcționarii publici, asistații sociali, se calcă în picioare ca să ți-o tragă!

+1 (3 voturi)
Stefan Ioan
11.09.2019, 18:01:08

"Prestatoarea de servicii" trebuie acuzată de ucidere din culpă... A participat prea "focos " la îndeplinirea atribuțiunilor prevăzute în fișa postului. Dacă ar fi fost "pasivă ", poate nu murea omul (eventual rămânea nesatisfăcut). Dar, în acest caz, poate o dădea clientul în judecată pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu... Și magistrații francezi au pensii speciale ?

+3 (3 voturi)
Tomescu Tom
11.09.2019, 19:36:32

Cred ca judecatorii se inseala grav ! Daca actul sexual ar fi fost o parte a vieţii sale , de zi cu zi...sigur nu murea in timp ce presta .... :))))

+1 (1 vot)
kalu kalu
11.09.2019, 21:30:20

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările