Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Airbus se aşteaptă la o creştere semnificativă a vânzărilor de avioane private în 2022. „Ne-am confruntat cu o perioadă dificilă în ultimele 12-18 luni”

1
22 May 2022 15:19:53
Autor: Melania Agiu
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Divizia de avioane private a constructorului european Airbus SE este mai optimistă cu privire la perspectivele pentru acest an, chiar dacă războiul din Ucraina şi carantina introdusă în China afectează vânzările, transmite Bloomberg.

Potrivit sursei citate, în perioada pandemiei de Covid-19, constructorul european de avioane a avut câţiva ani cu comenzi reduse pentru noul său avion de business, deoarece aproape toate călătoriile în interes de afaceri au fost eliminate.
 
Varianta corporate a avionului Airbus A220 a fost lansată în 2020 şi în 2021 nu a promit nicio singură comandă, după cele şase angajamente în anul anterior, informează Agerpres.
 
Însă acum comenzile şi-au revenit şi de la începutul anului şi până în prezent Airbus a primit comenzi pentru cinci avioane private, dintre care patru sunt pentru modelul ACJ220, şi există noi oportunităţi de afaceri în Orientul Mijlociu şi SUA, a declarat preşedintele diviziei Airbus Corporate Jets, Benoit Defforge.
 
„Ne-am confruntat cu o perioadă dificilă în ultimele 12-18 luni" a spus Benoit Defforge într-un interviu acordat înaintea conferinţei EBACE, care va avea loc în perioada 23-25 mai la Geneva.
 
„Ne aşteptăm ca Orientul Mijociu să fie o reală oportunitate în următorii ani", a adăugat Defforge.
 
În prezent sunt peste 60 de avioane private produse de Airbus Corporate Jets care zboară în Orientul Mijlociu, fiecare cu o vechime medie de peste 10 ani, ceea ce înseamnă că există o oportunitate pentru producătorul european să reînnoiască flota.
 
Chiar dacă piaţa din SUA este una mai dificilă de pătruns, Benoit Defforge estimează că relansarea acestei pieţe creează loc suficient pentru creştere. În schimb, China devine o piaţă mai dificilă din cauza dificultăţilor de a accesa piaţa, în condiţiile în care Beijingul a reintrodus restricţii pentru a ţine sub control pandemia.
 
Totodată, Airbus Corporate Jets a fost nevoit să îşi înceteze eforturile de vânzări în Rusia, pentru a respecta sancţiunile internaţionale, chiar dacă între 10 şi 15% din flota companiei este în această ţară.
 
Defforge a mai spus că modelul de avion A220 corporate jet va intra în serviciu la începutul anului următor şi este aşteptat să dea un nou impuls vânzărilor.
 
Pe termen lung, compania Airbus Corporate Jets se aşteaptă să vândă între cinci şi zece avioane ACJ220 în fiecare an. Acest model de avion privat este bazat pe avionul de linie Airbus A220-100 şi va putea zbura pe o distanţă de până la 10.500 de kilometri, suficientă pentru a face legătura între Londra şi Los Angeles.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
22.05.2022, 15:41:13

Ținând cont de multiplele crize suprapuse , în aceeași perioadă de timp .. este perfect normal ca oamenii care nu-și mai cumpără mașini .. să opteze pentru avioane private ... 😜 . Apropo .. sunt avioane " eco " ... " bio " ... prietenoase cu planeta ?

Modifică Setările