Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Amazon, amendat cu 886 milioane de dolari pentru încălcare regulilor privind datele personale

2
30 Jul 2021 19:11:28
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană a impus Amazon.com Inc o amendă de 886,6 milioane de dolari (746 milioane de euro) deoarece a procesat datele private încălcând GDPR (Regulamentul General privind protecţia datelor în UE), a anunţat vineri gigantul american, transmite Reuters.

Conform unei decizii din 16 iulie, Comisia Naţională din Luxemburg pentru protecţia datelor (CNPD) a amendat Amazon Europe.
 
"Credem că decizia CNPD este lipsită de fundament şi intenţionăm să ne apărăm serios în această chestiune", a anunţat Amazon, în documentele sale financiare.
 
GDPR cere companiilor să obţină consimţământul oamenilor înainte de a folosi datele lor personale, altfel se confruntă cu amenzi.
 
În iunie, publicaţia Wall Street Journal anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că firma americană ar putea fi amendată cu peste 425 milioane de dolari din cauza încălcării legislaţiei UE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

t mihai
31.07.2021, 07:55:21

"Amazon a fost amendată cu 746 de milioane de euro (887 MILIOANE DOLARI) de către agenţia europeană pentru confidenţialitatea datelor din Luxemburg, pentru încălcarea reglementărilor din blocul comunitar, transmite CNBC." scrie doamna Sandu. Tanti Afro-dita pomeneste de 886 de milioane. Ce usor va jucati cu milioanele. Pâna la urma, care este cifra corecta Citeste mai mult: adev.ro/qx30fj

+24 (24 voturi)
Gigi Gigi
31.07.2021, 10:51:23

E vorba de o amendă dată de o țară europeană. Amenda e în euro. De unde nevoia asta de a da un echivalent în dolari? De parc-ar plăti-o Jeff Bezos. De ce nu in yeni sau RMB? Sigur suma ar fi de 6-7 ori mai mare. #jurnalismlasuperlativ

Modifică Setările