Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Amazon se retrage din Crimeea din cauza sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei

0
6 Feb 2015 19:58:55
Autor: Daniel Ionascu
Retragerea Amazon vine la puţin timp după plecarea Apple din peninsula ocupată de Rusia
Retragerea Amazon vine la puţin timp după plecarea Apple din peninsula ocupată de Rusia

Gigantul comerţului online Amazon se retrage din Crimeea şi a transmis utilizatorilor săi din peninsulă să îşi închidă conturile într-o săptămână, din cauza sancţiunilor impuse de către SUA, ca urmare a anexării acestei provincii de către Rusia, scrie The Moscow Times, care citează Kryminform.

„Din cauza sancţiunilor economice anunţate recent de către Guvernul Statelor Unite trebuie să înlăturaţi toate resursele din AWS (Amazon Web Services – n.r.) şi să vă închideţi contul AWS până la 12 AM Ora Pacificului, vineri, 13 februarie 2015“, potrivit scrisorii postate de sursa citată.
 
Amazon nu a răspuns unei solicitări pentru un comentariu.
 
Mai multe mari companii americane s-au retras din Crimeea din luna decembrie, de când preşedintele Barack Obama a impus în luna decembrie interdicţia exporturilor de nunuri, tehnologie şi servicii către Crimeea. O interdicţie asemănătoare fusese introdusă anterior de către Uniunea Europeană.
 
„Ordonul intenţionează să aducă claritate corporaţiilor americane în privinţa derulării afacerilor în regiune şi reafirmă că Statele Unite nu acceptă ocupaţia Rusiei şi anexarea Crimeei“, a afirmat Obama, într-un  comunicat.
 
Anexarea Crimeei a adus sancţiuni Rusiei, care au fost întărite progresiv pe măsură ce Moscova a început să sprijine şi rebelii din estul Ucrainei.
 
Visa şi MasterCard, cele mai mari companii de plăţi cu cardul din lume, au anunţat deja din decembrie că nu mai suportă cardurile folosite în Crimeea. Ulterior, serviciul online de plăţi PayPal a anunţat acelaşi lucru în ianuarie.
 
În fine, gigantul american Apple a stopat vânzarea produselor sale în peninsulă la finele lunii ianuarie şi a încetat colaborarea cu dezvoltatorii de aplicaţii din zonă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările