Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Apple deschide asistentul vocal Siri către dezvoltatori externi precum Uber, Shutterfly şi Skype

0
14 Jun 2016 11:05:36
Autor: Adevărul Financiar
Decizia referitoare la Siri a fost anticipată de analişti
Decizia referitoare la Siri a fost anticipată de analişti

Apple a decis să permită dezvoltatorilor din afara companiei să creeze aplicaţii pentru asistentul digital Siri. Rezultă că utilizatorii de iPhone-uri vor putea să folosească Uber, să publice fotografii pe Shutterfly sau să efectueze apeluri vocale pe Skype, prin comandă vocală.

Decizia este cea mai recentă încercare de a îmbunătăţi funcţiile Apple, pe fondul încetinirii vânzărilor. Apple a făcut o demonstraţie a funcţionării Siri pe un computer Mac, care va putea, pentru prima oară, să caute fotografii, documente, muzică şi alte fişiere, prin intermediul comenzilor vocale, anunţă News.ro. Siri va funcţiona în mod similar şi cu Apple TV.
 
De asemenea, sistemul de plăţi mobile Apple Pay va funcţiona pentru unele achiziţii pe Internet pe browserul Safari, inclusiv pe computerele Mac, concurând PayPal Holdings.
 
Apple adaugă totodată inteligenţa artificială a Siri la aplicaţia de mesagerie, care va dobândi acces rapid la emoticoane şi la noi mijloace de extindere şi schimbare a felului în care sunt afişate textele.
 
Decizia referitoare la Siri a fost anticipată de analişti, iar evenimentul nu a impresionat investitorii, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu alte anunţuri ale Apple.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările