Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Apple a înregistrat vânzări record de aproape 124 de miliarde de dolari în ultimul trimestru

0
28 Jan 2022 01:13:05
Autor: Sergiu Nicolae
Apple
Apple

Apple a avut un trimestru cu mult peste aşteptări. Gigantul tehnologic a generat vânzări record de aproape 124 de miliarde de dolari din octombrie până în decembrie.

Deşi aşteptările pieţei erau de 119 de miliarde de dolari, Apple a reuşit să înregistreze o cifră de afaceri de 123.9 miliarde de dolari. Este un trimestru excelent pentru compania americană chiar dacă a avut un deficit de componente ce au afectat foarte multe industrii în ultimii 2 ani, relatează hotnews.ro.

Vânzările de telefoane mobile au depăşit 71 de miliarde de dolari. Cererea mare de iPhone 13 a generat vânzări cu mult peste aşteptări, o cerere venită în special din China, acolo unde Apple are competitori foarte mari pe acest segment de produse.

Cota de piaţă a Apple în China a crescut foarte mult în ultima parte a anului, gigantul tehnologic reuşind să-şi recupereze poziţia de lider al pieţei după o perioadă de 6 ani. Apple a acaparat 23% din piaţa chineză, înregistrând o creştere a vânzărilor de 32% în 2021, conform Counterpont Research. De cealaltă parte, principalul rival din China, Huawei, a suferit o scădere drastică a vânzărilor datorată de sancţiunile impuse de guvernul american. 

Profitul net înregistrat de Apple în primul său trimestru de an fiscal eşalonat se ridică la suma de 34.6 miliarde de dolari. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările