Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Bill Gates: Spre deosebire de Elon Musk, nu sunt interesat de Marte

2
17 Feb 2021 07:44:43
Autor: News.ro
Bill Gates foto: FB/Bill Gates
Bill Gates foto: FB/Bill Gates

Spre deosebire de directorul general al Tesla, Elon Musk, şi de şeful Amazon, Jeff Bezos, Bill Gates afirmă că nu este interesat să trimită oameni în spaţiu, transmite CNBC.

”Este important de spus că ceea ce a făcut Elon cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuţii făcute vreodată în legătură cu schimbările climatice. Ştiţi, nu este o idee bună ca Elon să fie subestimat”, a declarat Gates pentru podcastul ”Sway” al Karei Swisher, adăugâbd însă că el nu este o persoană ”interesată de Marte” şi că nu crede că ”rachetele sunt o soluţie”.

Co-fondatorul Microsoft, care are în prezent o avere de peste 130 de milioane de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor, a afirmat în interviu că trebuie să ne concentrăm pe unele dintre cele mai mari probleme de schimbare a climei, aici, pe Pământ.

Gates a spus că companii cum este Tesla fac o muncă extraordinară ”cu lucrurile uşoare, cum sunt vehiculele de pasageri”, dar că trebuie să abordăm alte industrii pentru a face o diferenţă mai mare în schimbările climatice.

”Nu facem suficient de mult în privinţa lucrurilor grele: oţel, ciment, carne. Şi, din păcate, lucrurile la care se gândesc oamenii – electricitatea, vehiculele de pasageri – sunt o treime din problemă. Trebuie să ne ocupăm de două treimi. Dacă dacă toţi dăm atenţie datelor pe termen scurt.....vom pierde ceea ce contează pe termen lung, problemele grele”, a arătat acesta.

Gates a mai spus că ar cheltui mai degrabă bani pentru vacinuri împotriva pojarului decât pentru a călători în spaţiu cu o rachetă.

”Nu voi plăti o mulţime de bani pentru că fundaţia mea poate cumpăra vaccinuri pentru pojar şi să salveze o viaţă pentru 1.000 de dolari. Aşa că, orice aş face, mă gândesc întodeauna, OK, aş putea cheltui acea 1.000 de dolari cumpărând vaccinuri pentru pojar”, a explicat acesta.

Citeşte şi:

Fiica cea mare a lui Bill Gates s-a vaccinat anti-COVID-19 şi i-a ironizat pe antivaccinişti: „Din păcate, nu mi-a implantat în creier geniul tatălui meu”

Bill Gates, vaccinat împotriva Covid-19: „Mă simt minunat”. Câţi bani a investit miliardarul în dezvoltarea serului anti-coronavirus

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

UnuldinVancouverCanada
17.02.2021, 08:23:58

Bill Gates va ajunge in Rai inaintea lui Mache Spagoveanu... doar fiindca a eradicat poliomelita in Africa prin programul lui de vaccinare...

+4 (6 voturi)
Davide Isa
17.02.2021, 11:29:09

Articol cu stiri false: "Co-fondatorul Microsoft, care are în prezent o avere de peste 130 de milioane de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor" Bill Gates are o avere (neta!) de peste 130 MILIARDE de dolari, NU milioane! https://www.bloomberg.com/billionaires/profiles/william-h-gates/

-2 (2 voturi)
Modifică Setările