Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Bloomberg: Rusia impune restricţii clienţilor italieni ai UniCredit şi Intesa

1
27 May 2022 23:52:08
Autor: Gabriel Niţulescu

Potrivit Bloomberg, Banca Centrală a trimis scrisori prin care spun că persoanele fizice şi juridice italiene nu pot retrage fonduri fără permisiunea „autorităţilor locale”.

Banca Centrală a Rusiei a impus restricţii persoanelor fizice şi juridice italiene care deţin conturi la sucursalele din Rusia ale băncilor UniCredit şi Intesa. Acest lucru a fost raportat de Bloomberg vineri, citând surse.

Potrivit acestuia, Banca Centrală a trimis scrisori în care afirmă că persoanele fizice şi juridice italiene care au conturi în filialele ruse ale UniCredit şi Intesa nu pot retrage fonduri fără permisiunea „conducerii locale”. Sursele au mai spus că firmelor şi cetăţenilor italieni li se va interzice deschiderea de noi conturi.

Potrivit agenţiei, Banca Centrală a limitat şi suma transferurilor de bani, inclusiv tranzacţiile consulare, pentru conturile de peste 100.000 de euro, însă se va face o excepţie pentru cetăţenii italieni cu permis de şedere în Rusia.

Potrivit agenţiei, reprezentanţii Băncii Centrale, UniCredit şi Intesa nu au comentat încă acest mesaj.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

wakki m
28.05.2022, 01:28:51

adică confiscarea valutei, tavariși până acum au confiscat valuta cetățenilor și firmelor rusești, acum a venit și rândul rezidenților străini, ceea ce înseamnă că foametea e mare și treaba merge prost m-aș bucura să le confiște valuta și la nemernicii de la Auchan, Danone, Decathlon și care mai sunt pe acolo rămași

+11 (11 voturi)
Modifică Setările