Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Bloomberg: Un tanc petrolier cu 1 milion de barili de petrol se îndreaptă din Emiratele Arabe Unite către Europa, pentru prima dată în ultimii doi ani

5
24 May 2022 23:02:19
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Petrolierul Moscow Spirit, închiriat de compania franceză TotalEnergies, navighează spre vest, traversând Marea Mediterană.

Pentru prima dată în ultimii doi ani, Emiratele Arabe Unite (EAU) au început să furnizeze petrol pe piaţa europeană, unde cumpărătorii refuză treptat să importe energie din Rusia. Bloomberg a ajuns la această concluzie după ce a analizat datele de urmărire ale navelor maritime.

Tancul petrolier Moscow Spirit, închiriat de compania franceză TotalEnergies, se îndreaptă spre vest, traversând Marea Mediterană, a informat marţi Bloomberg. La bordul tancului se află aproximativ 1 milion de barili de petrol din Emiratele Arabe Unite, care, după cum sugerează agenţia, ar trebui să fie livraţi într-unul dintre porturile europene.

În plus, un alt tanc închiriat de TotalEnergies ar trebui să livreze un lot mare de petrol din Emiratele Arabe Unite către Egipt, unde va intra în conducta care leagă terminalul Ain Sokhna, situat la Marea Roşie, cu portul mediteranean Sidi Kerir. Agenţia susţine că acest lot este probabil să ajungă şi în Europa.

Refuzul Europei de a apela la furnizorii ruşi de energie a început să fie discutat activ odată cu începerea operaţiunii militare a Federaţiei Ruse în Ucraina. Pe 4 mai, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, care include un embargo amânat asupra livrărilor de petrol ruseşti. Potrivit acesteia, CE este în favoarea interzicerii importului de ţiţei din Rusia în UE în şase luni şi a importului de produse petroliere începând cu 2023. În acelaşi timp, CE a propus să permită Ungariei şi Slovaciei să achiziţioneze petrol rusesc până la sfârşitul anului 2024.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Fu Tien Zbang
25.05.2022, 09:05:41

mișto! deci prețurile la pompă vor putea fi „ajustate”,să zicem la 10-11 lei/litru!

-4 (4 voturi)
OmTacut2
25.05.2022, 13:12:29

Super, totul pana la momentul când un petrolier de asemenea dimensiuni va avea un accident si va deversa petrolul in mare.

-3 (3 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
25.05.2022, 14:56:53

Uluitor, iaca iarasi ai comis o filozofie aproape ca oamenii mari... Gugule, nava Independenta cind a fost lovita in Bosfor (la ordinul rusilor) transporta aproape 3/4 din nava in discutie. iar Cadiz de doua ori mai mult. Accidente au fost si au sa mai fie, fiecare nava are o probabilitatea foarte mica sa se duca la fund, asta in comparatie ci Rusia lui matali care are o probabilitate sigura ca sa se duca la fund...

+1 (3 voturi)
fact check
25.05.2022, 17:47:28

nu observa nimeni ....numele petrolierului? credeti ca e o simpa coinicidenta?

Amdo Odma
25.05.2022, 14:17:18

Fugiti! Un milion de barili se indreapta spre Europa! Iar prin Ucraina sunt sirieni care stiu sa faca bombe de baril! Ca parca asa scria ieri intr-un articol, pe-aici prin Adevarul, ziar "quality"...

-13 (13 voturi)
Modifică Setările