Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Boeing a descoperit un nou defect la aeronavele 787 Dreamliner

2
15 Oct 2021 08:41:58
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Boeing a anunţat joi că unele componente din titan ale aeronavei 787 Dreamliner au fost fabricate incorect în ultimii trei ani, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de probleme care afectează acest avion de dimensiuni mari, transmite Reuters.

Problema de calitate nu afectează siguranţa imediată a zborurilor, potrivit companiei, care a adăugat că a informat Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA). Boeing lucrează pentru a afla câte avioane conţin componenta defectă.

Boeing a anunţat că piesele respective au fost livrate de compania Leonardo, care le-a cumpărat de la Manufacturing Processes Specification (MPS) din Italia.

MPS nu mai este furnizor al Leonardo. Acţiunile companiei italiene Leonardo au încheiat tranzacţiile de joi în scădere cu 7%. Titlurile Boeing au scăzut cu 2%.

Leonardo a afirmat într-un comunicat că problemele aparţin companiei MP.

”MPS este investigată de procuratură, iar Leonardo este parte vătămată şi nu va suporta orive eventuale costuri legate de această problemă, a explicat Leonardo.

Procurorii italieni nu au putut fi contactaţi, joi seara, pentru comentarii.

MPS nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. MPS este listată în Italia.

Componentele defecte includ elemente structurale ale podelei într-una din secţiunile fuzelajului, precum şi alte elemente din alte ansambluri, precum console şi distanţiere.

Avioanele care nu au fost livrate vor fi refăcute, iar avioanele care transportă deja pasageri vor trece printr-un proces de verificare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

relu de la prefectura
15.10.2021, 09:14:28

Adica o capusa cumpara piesele de la fabricant si le vinde lui Boeing. De unde se vede ca nu romanii au inventat capusele.

-9 (9 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
15.10.2021, 11:37:35

https://adevarul.ro/news/eveniment/dezvaluire-recorder-clanul-marelui-alb-mecanismul-bor-construieste-biserici-bani-publici-1_6165d8385163ec42714c50a0/index.html

+8 (8 voturi)
Modifică Setările