Business Internaţional

articolul anterior articolul urmator

Britanicii se confruntă cu încă o problemă majoră: Piticii de grădină au dispărut din magazine de 6 luni

8
16 Apr 2021 19:03:01
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Britanicii se confruntă cu încă o problemă majoră - lipsa piticilor de grădină din magazinele de specialitate -, fără de care aceştia nu concep grădinile încă din secolul XIX, potrivit BBC, scrie Agerpres.

Magazinele cu articole pentru grădinărit din Marea Britanie se confruntă cu o penurie de pitici de grădină, ca urmare a cererii puternice generate de carantină dar şi a problemelor de aprovizionare apărute ca urmare a recentei blocări a Canalului Suez, informează BBC.
 
Aceasta este o problemă importantă pentru britanici, care începând din secolul XIX iubesc să plaseze aceste mici personaje în centrul grădinilor lor.
 
În timp ce numărul grădinarilor aspiranţi a crescut în mod considerabil, odată cu carantinele succesive introduse în Marea Britanie pentru a combate pandemia de coronavirus, oferta de pitici de grădină nu a ţinut pasul. Şi mai grav, oferta de pitici s-a diminuat. Din cauza paralizării traficului maritim, provocat luna trecută de blocarea Canalului Suez, numeroşi pitici de grădină nu au ajuns încă în Marea Britanie, fiind închişi în continuare în containerele de pe nave.
 
"Din păcate nu am mai văzut pitici de grădină de şase luni, indiferent de materialul din care sunt produşi: plastic, piatră sau ceramică", susţine Ian Byrne, care conduce un magazin cu articole pentru grădinărit. Gestionarul magazinului Highfield Garden World, din vestul Angliei, a explicat pentru BBC că, după o creştere masivă a vânzărilor, compania sa este pe cale să contacteze furnizorii din Europa şi China pentru a rezolva "problemele de aprovizionare".
 
Directorul general de la Garden Centre Association, Iain Wylie, a arătat că problema este provocată de faptul că lanţurile de aprovizionare s-au confruntat cu o enormă presiune din cauza pandemiei şi blocării canalului Suez, unde nava cargo Ever Given de 200.000 de tone a rămas înţepenită timp de şase zile după o furtună de nisip. "Mobilierul de grădină, decoraţiunile, printre care şi piticii de grădină, sunt blocate în containere", a explicat Iain Wylie.
 
Grupul suedez Ikea a recunoscut şi el luna trecută că s-a confruntat cu probleme similare de aprovizionare din cauza cererii puternice şi a problemelor de expediţie.
 
Firma Lloyd's List estimează că blocarea Canalului Suez a împiedicat, în fiecare zi, trecerea unor mărfuri cu o valoare estimată la 9,6 miliarde de dolari între Asia şi Europa. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

emoji
16.04.2021, 19:33:46

Eu am patit-o si mai rau. Am fost la un bricolaj si l-am intrebat pe un lucrator despre lipsa totala din raft a produsului "marca" grebla. Mi-a dat un raspuns cu un zambet oarecum ironic, ca si cum ar fi fost un dealer de Maybach din Doha.

+5 (5 voturi)
Adrian Foangǎ
16.04.2021, 23:21:00

Boc e gata sa umple locul lasat liber.

+2 (6 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
16.04.2021, 23:35:35

Tare asta,coane Foanga🤪

0 (2 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
16.04.2021, 23:36:40

E la rind si Adi Minune...desi nu cred ca le are cu...gradinaritul

+2 (2 voturi)
Eduard
17.04.2021, 09:25:15

Din ciclul tara piere si britanicii se piaptana. Este ultima problema de care ar trebui sa fie preocupati britanicii in timpul unei pandemii.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările